skybridge
Blockchain

SkyBridge kondigt schorsing opnames aan voor één van zijn crypto-fondsen

SkyBridge Capital heeft de mogelijkheid tot opnames tijdelijk geschorst voor het Legion Strategies Fund. Oprichter Anthony Scaramucci bevestigde de stap op 19 juli in een interview met CNBC, nadat Bloomberg het nieuws eerder op basis van anonieme bronnen wist te melden.

“Geen angst voor liquidatie”

Hiermee volgt SkyBridge in de voetsporen van enkele grote spelers binnen de crypto-industrie. Duidelijk is dan ook dat, ondanks dat de koersen weer enigszins opleven, de ellende bij de hedgefondsen nog niet voorbij is. “Ons bestuur heeft de beslissing gemaakt om de opnames tijdelijk te schorsen, totdat wij binnen het fonds voldoende kapitaal hebben verzameld”, aldus Scaramucci tegenover CNBC.

Verder geeft Scaramucci in gesprek met CNBC aan dat het fonds niet met een hefboom handelt en dat er geen angst voor een eventuele liquidatie is. Daarbij bestaat 18 procent van het Legion Strategies Fund uit wat ze bij SkyBridge “crypto exposure” noemen. Bij de beslissing om de opnames tijdelijk te schorsen is ook een onafhankelijk bestuur betrokken geweest, zo voegt Scaramucci toe.

Investeringen van SkyBridge

Scaramucci geeft aan onder andere Bitcoin en FTX aandelen te bezitten met zijn crypto-fondsen. Ook investeert SkyBridge Capital in Kraken, NYDIG, Helium, Lightning en Genesis Digital Assets. Tot op heden heeft Legion Strategies een verlies van 30 procent moeten opschrijven in 2022, maar in de maand juli staat het voorlopig op een winst van 5 procent. Na de stijging van de afgelopen uren zal die plus nog indrukwekkender zijn.

Legion Strategies is een offshore-fonds in de Kaaiman Eilanden dat ongeveer 250 miljoen dollar aan investeringen beheert. Volgens Scaramucci is het één van de kleinere fondsen van het bedrijf. Het schorsen van de opnames is een primeur voor het fonds dat al sinds 1994 op de markt is. “Iedereen heeft een investeerders-overeenkomst getekend, waarin dit type van flexibiliteit staat, wat dat betreft moet het, gezien de marktomstandigheden, niet voor verrassingen zorgen”, aldus Scaramucci.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?