Hack,

Slachtoffer van piramidespel krijgt doodsbedreigingen van OneCoin fans

Jen McAdam uit Glasgow claimt dat aanhangers van het vermeende OneCoin piramidesysteem haar doodsbedreigingen sturen, voornamelijk via Facebook.


Doodsbedreigingen gemeld aan de politie

Op 14 oktober schreef de BBC een bericht over de situatie. Hierin staat dat Jen McAdam, een gedupeerde OneCoin investeerder, een hele reeks berichten met doodsbedreigingen ontving. Zij meldde dit aan de politie in Schotland. McAdam beweert dat de bedreigingen deel uitmaken van een gecoördineerde aanval door OneCoin-supporters en voegt hieraan toe:

“Het is vreselijk, de bedreigingen voelen heel reëel voor me, ik kijk vanaf nu altijd over mijn schouder. Het eist de tol van mijn gezondheid, maar ik zal niet opgeven tot ik en de duizenden andere OneCoin slachtoffers zoals ik een vorm van gerechtigheid zien. ”

McAdam maakt deel uit van de Cryptoqueen BBC Sounds-podcast. Deze groep onderzoekt het vermeende piramidesysteem. McAdam had duizenden dollars van haar eigen geld in de zwendel geïnvesteerd. Later haalde ze haar familie en vrienden over om hetzelfde te doen, die samen ongeveer $ 277.000 investeerden. Ze zei:

“Ik weet via verschillende groepen slachtoffers van over de hele wereld dat het mensen net zoals ik zijn, die zijn getroffen. Ze hebben hun spaargeld geïnvesteerd, op huizen een nieuwe hypotheek afgesloten en ze hebben hun vrienden en familie overtuigd om mee te doen. Ze voelen zich net zo vreselijk als ik over dit alles, omdat we allemaal de pineut zijn.”

McAdams voegde eraan toe dat er ongeveer 70.000 OneCoin-slachtoffers in het Verenigd Koninkrijk zijn, “maar het voelt alsof ze aan hun lot overgelaten worden, niemand hier lijkt interesse in te hebben.”


Oprichters van OneCoin-piramidescheme gearresteerd

In maart 2019 werd bekend dat een officier van justitie in de Verenigde Staten de grondleggers van het internationale crypto Ponzi-schema had aangeklaagd voor vermeende frauduleuze praktijken. Dit ging om de digitale valuta OneCoin. Konstantin Ignatov en zijn zus Ruja Ignatova zijn de oprichters van OneCoin. Zij werden naar verluidt gearresteerd op 6 maart 2019 in Los Angeles.