Ethereum logo hand
Ethereum

Slechts 0,04 procent van de Ethereum 524.060 validators ‘geslashed’

Sinds de lancering van de Beacon Chain van Ethereum op 1 december 2020, zijn er volgens een belangrijke ontwikkelaar slechts 226 van de 524.060 validators geslashed. Als een validator zich niet aan de regels houdt, dan is slashing de manier om diegene te bestraffen. Slashing betekent dat een deel van de stake van de validator verloren gaat.

Slechts 0,04% geslashed

Ethereum core ontwikkelaar “Superphiz” wil hiermee vooral aangeven dat de kans op slashing enorm laag is op Ethereum. Het kan gebeuren, maar tot dusver zijn dus slechts 0,04 procent van alle stakers in de problemen gekomen. Hiermee suggereert hij dat mensen zich in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over slashing als ze nadenken over staking.

“226 van de 523.000 validators op de Beacon Chain zijn geslashed. Dat is niet een percentage om slaap over te verliezen. Veel slashings vonden plaatst door een gefaalde systeem-migratie”, aldus Superphiz, die daarna ook vier manieren deelt om dat laatste te voorkomen.

Door die manieren verlies je een paar cent aan staking-inkomsten, maar voorkom je dat je 1 Ethereum verliest (momenteel 1.688 dollar) door slashing. Op dit moment kost een slashing ongeveer 1 Ethereum. Terwijl de oplossingen van Superphiz zo geregeld zijn.

Vooral dienstverleners

Wat Superphiz verder opvalt is dat het vooral dienstverleners zijn die in de problemen komen en geslashed worden. Van de 226 slashings ging het in 150 gevallen om dienstverleners, wat dus partijen als Coinbase, Kraken en Binance zijn die het staking-proces voor hun klanten regelen.

De grootste slashing tot nu toe vond plaats op 4 februari 2021. Op dat moment kreeg infrastructuur-aanbieder “Staked” voor 75 validators een slashing op zijn dak, voor het produceren van tegenstrijdige blokken.

Volgens Staked vonden de problemen plaats als gevolg van een “technisch probleem.” Aan de ene kant is het goed dat hier boetes tegenover staan, maar aan de andere kant voelt het ook hard om 1 Ethereum te verliezen als gevolg van een technische probleem.

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken