Ripple

Slechts 5% klanten Ripple zitten in Verenigde Staten

Waar Ripple momenteel voorbereidingen treft om hun hoofdkantoor buiten de Verenigde Staten (VS) te verhuizen, blijkt dat de VS maar goed is voor slechts 5% van de klanten van het bedrijf.


Duidelijkheid afwachten

Nu heeft Garlinghouse laten weten dat slechts 5% van alle klanten van het in San Francisco gevestigde bedrijf zich buiten de Verenigde Staten bevinden. Om deze reden kreeg Garlinghouse naar eigen zeggen regelmatig de vraag: “Waarom ben je dan een Amerikaans bedrijf?”

Een belangrijke reden dat het aandeel van de VS zo laag ligt bij Ripple, komt naar verwachting dat veel Amerikaanse bedrijven de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afwachten. Pas nadat zij meer duidelijkheid gekregen hebben zullen zij pas een beslissing gaan maken. Mogelijk wordt het aandeel vanuit de VS bij Ripple in de toekomst dus hoger; dit is alleen op dit moment niet het geval en dit is ook niet 100% zeker.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Geen effecten

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) werden jarenlang als niet-effecten erkend. Dit is inmiddels bij de grootste cryptocurrency en grootste altcoin niet meer het geval. XRP heeft deze duidelijkheid echter nog niet, en dit is belemmerend voor de altcoin.

XRP wordt momenteel door ruim 100 bedrijven ingezet als valuta voor wereldwijde (snelle) transacties. Het is hierom erg belangrijk om vanuit de Amerkaanse SEC daadwerkelijk ook deze erkenning te krijgen. Hiermee worden onnodige onduidelijkheden weggenomen en zullen investeerders tevens meer vertrouwen krijgen in de cryptocurrency. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd voordat dit voor Ripple’s XRP-token zou gaan gebeuren. Het is echter nog niet bekend wanneer dit precies zal gaan gebeuren. Verwacht wordt echter dat de hoeveelheid investeringen in XRP aanzienlijk omhoog vliegen nadat dit officieel bekend gemaakt is. Het zou echter, doordat de deadline hiervoor onbekend is, potentieel lang kunnen duren voordat dit gebeurt, zeker in deze tijden met het COVID-19-virus.