Hack Nieuws, Solana Nieuws

Solana Foundation waarschuwt voor beveiligingsincident met Malchimp

Volgens een e-mail die naar gebruikers is verzonden, heeft een niet-geautoriseerd persoon bepaalde gebruikersgegevens geopend en geëxporteerd vanuit de Mailchimp-database van de Solana Foundation.

Details over het Datalek

Op 14 januari maakte de Solana Foundation, de non-profitorganisatie van het Solana Network, een beveiligingsincident bekend waarbij haar e-mailserviceprovider Mailchimp betrokken was. De stichting werd op 12 januari door Mailchimp op de hoogte gebracht dat een onbevoegd persoon bepaalde gebruikersgegevens uit de Mailchimp-database had geopend en geëxporteerd.

De getroffen informatie omvatte gebruikersnamen en Telegram-gebruikersnamen. De Solana Foundation verklaarde:

Op basis van de informatie die we van Mailchimp hebben ontvangen, kan de betrokken informatie onder meer e-mailadressen, namen en Telegram-gebruikersnamen bevatten, in elk geval alleen voor zover gebruikers dergelijke informatie hebben verstrekt. Mailchimp heeft laten weten dat het incident geen toegang heeft gegeven tot wachtwoorden of creditcardgegevens.

– Mailchimp

Om hoeveel getroffen personen het gaat, is nog onduidelijk.

Niet de eerste keer

Het gebeurt wel vaker dat cryptobedrijven te maken krijgen met een datalek. Op 13 december kregen hackers bijvoorbeeld toegang tot informatie over 5.701.649 klanten van de crypto-exchange Gemini, inclusief e-mailadressen en gedeeltelijke telefoonnummers.

Het is niet ook de eerste keer dat cryptobedrijven beveiligingsproblemen hebben ondervonden met Mailchimp. In augustus 2022 heeft het e-mailmarketingplatform Mailchimp zijn diensten aan makers van crypto-inhoud en platforms die verband houden met crypto-nieuws of aanverwante diensten gestaakt. Gebruikers begonnen namelijk met het ervaren van problemen bij het inloggen op accounts, gevolgd door servicefout meldingen. Destijds verklaarde Mailchimp het volgende:

De hele technologie-industrie in toenemende mate te maken heeft met kwaadwillende personen, die door middel van geavanceerde phishing- en social engineering-tactieken uit zijn op gegevens en informatie van crypto-gerelateerde bedrijven.

– Mailchimp

Mailchimp neemt na de recente aanval gericht haar crypto-gerelateerde gebruikers proactieve maatregelen om accounttoegang tijdelijk te stoppen voor accounts waar ze verdachte activiteit hebben gedetecteerd. Ondertussen doen ze verder onderzoek naar het incident.

Solana nieuws

Solana netwerk heeft problemen en moet herstart worden
Solana stijgt met 12 procent vanwege verhuizing Helium Network
Brave kondigt samenwerking met Solana aan voor ondersteuning van DApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin