Solana, SOL pb
Solana

Solana koers blijft stijgen: Wat is de reden van het succes?

De activiteit op het Solana netwerk is afgelopen weekend voorbij dat van Ethereum geschoten. Dat heeft alles te maken met de enorme hype die momenteel gaande is omtrent memecoins op Solana. Zodanig zelfs, dat het netwerk moeite heeft om alles bij te houden. Op 16 maart schoot ook nog eens het totale handelsvolume in Solana voorbij dat van Ethereum.

Voor Solana ging het om 3,52 miljard dollar, terwijl Ethereum het met 1,1 miljard dollar moest doen.

Problemen voor Solana?

Ondanks dit economische succes en de gigantische instroom van mensen, zorgt dat helaas voor problemen op het technische fornt bij Solana. Op Twitter klagen veel gebruikers over gefaalde of zelfs compleet verdwenen transacties.

Volgens Solana Validator data, geciteerd door de pseudonieme gebruiker “Dagnum” op Twitter, lag de pingtime van Solana tussen de 20 en 40 seconden op 16 maart. Dat resulteerde erin dat ongeveer 50 procent van alle transacties voor bijna 20 minuten faalden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-124.png

De enorme stijging van de activiteit in het netwerk van Solana werd gedreven door een gigantische honger naar nieuwe memecoins. Op 14 maart begonnen mensen een nieuwe memecoin met de naam Book of Meme (BOME) te kopen, die van een market cap van bijna nul naar 1,45 miljard dollar steeg in 56 uur tijd.

Een andere memecoin met de naam $NAP kreeg ook gigantisch veel aandacht. Deze munt steeg van 20 miljoen dollar naar 330 miljoen dollar in minder dan 18 uur tijd. Het gaat nergens over, maar het is logisch dat dit mensen hebzuchtig maakt en dat Solana daardoor in de problemen zit.

Solana koers profiteert

De Solana koers profiteerde in ieder geval van de enorme hype. Over de afgelopen 24 uur is de munt met een stevige 8,28 procent gestegen naar zijn huidige niveau van 201,04 dollar. De laatste zeven dagen scoorde Solana zelfs een rendement van 42,86 procent.

Door die enorme stijging is het inmiddels BNB voorbij en staat het op de vierde plaats in de top 10 van CoinMarketCap; na Bitcoin, Ethereum en natuurlijk Tether. Al begint het wel in de buurt te komen bij de market cap van Tether.

Waar Tether een market cap van 103,3 miljard dollar heeft, moet Solana het momenteel nog doen met 89 miljard dollar. Zouden ze bij Ethereum al een beetje zweten voor de opkomst van Solana? Het zou enorm spectaculair zijn als Solana erin slaagt om Ethereum in te halen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Solana-rivaal Base verwerkt 400 transacties per seconde
Pantera Capital laat Bitcoin liggen en zet vol in op deze altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging