Gaming
Altcoin, Solana

Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering

Mirror World Labs, een toonaangevend gaming studio binnen het Solana-ecosysteem, heeft succesvol $12 miljoen opgehaald tijdens zijn eerste Series A-financieringsronde.

Deze financiering werd geleid door Bitkraft, Galaxy Interactive, Big Brain Holdings en andere prominente investeerders. De opgehaalde fondsen zijn bestemd voor de verdere ontwikkeling van Sonic, een innovatieve gaming rollup.+

Versnellen van Sonic-protocol

Op 13 juni verklaarde Chris Zhu, CEO en oprichter van Sonic: “De afgelopen twee jaar hebben we met honderden games in het Web3 gaming-ecosysteem gewerkt en hen geholpen met monetisatie en vermelding. Solana was onze grootste focus met een hele reeks tools en frameworks voor games. Wij geloven dat Sonic SVM de sleutel zal zijn om de Solana gaming summer te ontgrendelen, duizenden games aan boord te krijgen om te lanceren en op de markt te brengen met onze ondersteuning.”

De nieuwe financiering zal worden ingezet om het Sonic-protocol te versnellen door het toevoegen van functies zoals sandbox-omgevingen, aanpasbare gaming-primitieven en uitbreidbare gegevenstypen. Sonic richt zich op het onboarden van nieuwe ontwikkelaars binnen het Solana gaming-ecosysteem en het vergemakkelijken van bestaande gameproducenten om Sonic SVM en het HyperGrid Framework te gebruiken. Dit laatste is een rollup-implementatiekit die ontwikkelaars in staat stelt nieuwe game-engines en virtuele machines binnen de Solana-omgeving te implementeren.

Gamingaspect helpt Solana groeien

Alhoewel Solana heeft geprofiteerd van de memecoin-hausse en de groei van de markt voor gedecentraliseerde applicaties, hebben ontwikkelaars aangegeven dat het gamingaspect “niet vergelijkbare niveaus van succes heeft gekend.” Ze geloven echter dat het nieuwe Sonic-protocol andere ontwikkelaars kan ondersteunen bij het implementeren van Solana Virtual Machine (SVM)-ketens voor hun GameFi-projecten.

Het Sonic-protocol werd voor het eerst gelanceerd op 29 maart en is sindsdien geïmplementeerd bij 50 gamingclients als initiële distributieknooppunten. Drie games — Mahjong Meta, Matr1x Fire en Seraph/ActozSoft — hebben meer dan 200.000 verkeer en transactie-engagementen gegenereerd na integratie van de Mirror World SDK.

Mirror World Labs, opgericht in 2022, richt zich op de ontwikkeling van Solana-gaminginfrastructuur en ondersteunt alle fasen van de levenscyclus van een game, inclusief het onboarden van ontwikkelaars en gamers en het bieden van technische oplossingen. Tot op heden heeft het bedrijf in totaal $16 miljoen aan durfkapitaal opgehaald.

Solana nieuws

Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
SOL koers worstelt met $145 niveau, maar fundamenten Solana-netwerk blijven sterk
Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers