Solana, SOL
Solana

Solana heeft opnieuw last van falend netwerk

Een verkeerd ingestelde node zorgde ervoor dat het Solana netwerk van vrijdagavond tot zaterdagochtend compleet stilviel. Op het moment van schrijven is het netwerk alweer een klein half uur in de lucht, maar echt een goede zaak is het niet voor Solana.

Wat betekent dit voor Solana?

Als Solana zich wil bewijzen als het beste decentrale platform voor DeFi-applicaties, dan kan het zich dit soort ellende niet permitteren. De uitval van de afgelopen uren markeerde voor het project al de vierde grote uitval sinds januari. Het is dan ook geen verrassing dat Solana extra veel last heeft van de crypto-winter en in 2022 al 81 procent van zijn koerswaarde kwijt is. Op dit niveau, als er miljarden op het spel staan, kan het niet voorkomen dat jouw blockchain ineens een paar uur stilstaat.

Als investeerder is het belangrijk dat jij te allen tijde je assets kan bewegen. In het geval van Solana moet je nog maar hopen dat de blockchain draait op het moment dat jij wil kopen of verkopen. In die zin moet Solana zich echt nog bewijzen qua betrouwbaarheid en eens een paar jaar zonder problemen draaien, voordat het zich überhaupt een potentiële ‘Ethereum killer’ mag noemen.

Wat is er gebeurd?

Op dit moment is het nog niet volledig duidelijk wat er is gebeurd. Wat we wel weten is dat op 30 september ineens grote groepen validators stopten met het stemmen op nieuwe blokken. Daarna brak er meteen paniek uit in de gemeenschap, voordal omdat niet precies duidelijk was waar het probleem lag. In eerste instantie was niet eens duidelijk of het netwerk nu compleet stilstond of niet. 

Uiteindelijk bleek dat één validator door een verkeerde configuratie twee blokken produceerde. Het gros van het netwerk bleef echter haken in het niet-valide blok dat deze validator produceerde. Zo zat het grootste deel vast in een niet-valide fork van de Solana blockchain. Om die reden moest het netwerk een grote reset doormaken, om vervolgens vanaf het eerst blok voordat het probleem zich voordeed verder te gaan.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving