Solana
Solana

Solana in de problemen? 75% van de transacties falen

Het netwerk van Solana lijkt momenteel problemen te ervaren vanwege de gigantische vraag naar memecoins. Op basis van de laatste data lijken momenteel 75 procent van alle transacties te falen op het netwerk.

Solana in de problemen?

Hoewel de pseudonieme analist Altcoin Sherpa nog altijd gelooft in de toekomst van Solana als “het netwerk” voor particulieren, ziet hij ook dat de gebruikerservaring op dit moment niet ideaal is.

“Hoeveel ik ook denk dat Solana de blockchain voor particulieren is, laat het momenteel enorme steken vallen op het gebied van gebruikerservaring”, aldus Altcoin Sherpa.

Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het netwerk van Solana faalt. In de bovenstaande tweet deelt Mert Mumtaz dat een groot deel van de transacties die falen geen normale transacties zijn, maar spam van bots.

“Dit is normaal gesproken geen probleem voor gebruikers, omdat wallets transacties die niet zullen werken op voorhand al afwijzen”, aldus Mumtaz.

Solana blijft verbazen

Los van deze problemen blijft Solana op het gebied van de koers verbazen. Vanaf het begin van het jaar gemeten staat Solana ongeveer 78 procent in de plus. Afgelopen maand werd nog even een stijging van bijna 28 procent op de borden gezet.

Zo lijkt de blockchain optimaal te profiteren van de hype rondom memecoins. Het grote succesverhaal op Solana is natuurlijk dogwifhat (WIF), dat een market cap van ruim 3 miljard dollar wist op te bouwen.

Op de achtergrond doen andere memecoins het ook heel goed op de blockchain. Een goed voorbeeld daarvan is Doland Tremp (TREMP), een op Donald Trump gebaseerde memecoin, die over de afgelopen maand met ruim 500 procent wist te stijgen.

Het is goed mogelijk dat deze “politiek gekleurde” memecoins richting de Amerikaanse verkiezingen een hype worden. Naast TREMP is ook al een meme-versie van Joe Biden in de vorm van Jeo Boden (BODEN), die redelijk weet te presteren.

Vergeet echter niet dat deze memecoins uiteindelijk geen enkele fundamentele waarde hebben. Het is echt wat de gek ervoor geeft, maar dat kan soms heel veel zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto whales kopen voor miljoenen euro’s aan Solana
Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC