Solana
Solana

‘Solana is de MacOS van de crypto-wereld’

Bij Pantera Capital zitten blijkbaar liefhebbers van Solana, want in een nieuwe “Blockchain Letter” noemen ze de blockchain “het MacOS” van crypto.

In de brief schrijven general partner Franklin Bi, portfolio manager Cosmo Jiang en investeringsanalist Eric Wallach heel positief over Solana. Ook gaan zij in op de strijd tussen Solana en Ethereum.

Strijd tussen Solana en Ethereum

Pantera Capital erkent de kracht van de Ethereum blockchain, waar 70 tot 80% van de ontwikkelaars aan zouden werken binnen de industrie. Ondanks dat zien zij ook Solana opkomen als een waardige concurrent voor Ethereum. Met name over het afgelopen jaar.

“De dominantie van Ethereum lijkt zich over te geven aan het multipolaire model. Solana wist het afgelopen jaar marktaandeel te pakken. Die shift doet denken aan de dominantie van Microsoft in de beginjaren van de computermarkt, totdat Apple doorbrak met zijn verticaal geïntegreerde benadering.

Solana is nu de grootste concurrent voor de toekomst van blockchain-ontwikkeling”, aldus de experts van Pantera Capital.

Net als Apple focust Solana zich volgens Pantera Capital op de gebruikerservaring, snelle innovatie en verbeterde veiligheid.

Solana is superieur aan Ethereum en Cosmos

Verder claimen de mensen van Pantera Capital dat Solana superieur is aan Ethereum en Cosmos, vanwege “architecturale voordelen.” Dit maakt Solana volgens hen het beste netwerk voor toepassingen als het distribueren van content, DePIN (decentralized physical infrastructur networks) en CLOBs (central limit order books).

Verder maakt het snelle blockchain van Solana het volgens hen mogelijk om kapitaal-efficiënte financiële markten te creëren, zoals het CLOB-gebaseerde Phoenix en leningprotocol MarginFi.

In een onderzoeksrapport van maart schreven zij ook al dat Solana het Apple van crypto is, door zich te focussen op het gebruiken van de hardware voor het verbeteren van Web3-ercaringen. De netwerkprestaties en de commitment naar de community en de ontwikkeling van het ecosysteem maken Solana volgens hen bijzonder.

Geloof jij dat Solana een serieuze kans maakt om Ethereum ooit in te halen als het dominante platform voor smart contracts?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana koers schiet 5% omhoog: is een target van $200 haalbaar?
Crypto analist: Solana koers is klaar voor gigantische koersstijging
Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers