Solana Nieuws

Solana koers stijgt met 15% na aankondiging Google Cloud

De Solana koers is vandaag met 16 procent gestegen. Dit komt omdat Google Cloud op Twitter heeft laten weten groot nieuws te hebben over een samenwerking met Solana.

Solana en Google Cloud

Er werd al een lange tijd gespeculeerd dat Solana binnenkort een samenwerking aan zou gaan met Google Cloud. Een nieuwe tweet gepost door Google Cloud heeft ertoe geleid dat de speculaties op hol zijn geslagen. Google Cloud schreef op Twitter een bericht die mogelijk wijst op een mogelijke Solana-Google Cloud-verbinding.

De bovenstaande tweet was gericht aan het Twitter account Antony Yakovenko en kreeg binnen no-time meer dan tienduizend likes. De Solana oprichter retweette het bericht ook. Opvallend is dat ook Magic Eden, de op Solana Beach gebaseerde NFT-marktplaats, heeft gereageerd op de tweet van Google Cloud.

Er zijn geen aanvullende details gedeeld over waar de nieuwe samenwerking om draait, maar crypto Twitter speculeert over een mogelijke NFT samenwerking die mogelijk door beide betrokken organisaties wordt ondersteund.

Wat we wel weten is dat Google Cloud aangekondigd heeft hoe het “een blokproducerende Solana-validator gebruikt om deel te nemen aan en het netwerk te valideren.”

Daarnaast tweette Google Cloud dat het momenteel samenwerkt met Solana om volgend jaar een blockchain-node-engine naar de Solana-chain te brengen, zodat de gebruikers kunnen genieten van een probleemloos node-hostingsysteem.

Bovendien zal Google Cloud ook helpen bij het indexeren van de gegevens van Solana om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot oude gegevens.

Google Cloud accepteert nu crypto betalingen

Naast alle bovenstaande updates verklaarde Google Cloud ook dat het binnenkort crypto-betalingen via Coinbase Commerce zal accepteren.

In een aankondiging schreef het bedrijf het volgende: “Vandaag hebben Google Cloud en Coinbase een nieuw, langdurig strategisch partnerschap aangekondigd om het groeiende Web3-ecosysteem en zijn ontwikkelaars beter van dienst te zijn. De samenwerking houdt in dat Coinbase Google Cloud selecteert als een strategische cloudprovider om geavanceerde uitwisselings- en dataservices te bouwen.”

Coinbase zal het krachtige rekenplatform van Google Cloud gebruiken om blockchain-gegevens op grote schaal te verwerken en het wereldwijde bereik van zijn crypto-services te vergroten door gebruik te maken van het premium glasvezelnetwerk van Google. Coinbase zal ook zijn wereldwijde dataplatform bouwen op de beveiligde infrastructuur van Google Cloud en gebruikmaken van hun toonaangevende data- en analysetechnologieën om Coinbase-klanten te voorzien van machine learning-gedreven crypto-inzichten.

Onder de genoemde samenwerking zal Google Cloud geselecteerde gebruikers toestaan om cloudopslag op het platform te kopen met cryptomunten.

Solana nieuws

Solana blijft dalen en heeft nu lagere market cap dan Litecoin
Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop
Arthur hayes: Ethereum kan naar $750 en Solana naar $3 crashen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten