Solana
Solana

Solana koerst af op $50 als volgende belangrijke mijlpaal

Solana (SOL) heeft recentelijk een opmerkelijke stijging doorgemaakt en heeft de grens van $40 overschreden. Na deze stijging is er een lichte correctie waar te nemen; de munt wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $38,83. Desondanks blijft de opwaartse trend intact, aangezien on-chain data indicaties geeft van aanhoudend bullish momentum.

Groeiende sociale dominantie signaleert toenemende interesse in Solana

Een van die positieve indicaties is de groeiende interesse in SOL. Uit een recente publicatie van het blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat de sociale dominantie van Solana een opwaartse beweging vertoont.

Sociale dominantie meet hoe dominant een activum – in dit geval een cryptomunt – is binnen online discussies en op sociale mediaplatforms, en wordt gekwantificeerd door de frequentie en zichtbaarheid van vermeldingen in vergelijking met andere veelbesproken onderwerpen. Solana beslaat bijna 2% van alle conversaties gerelateerd aan de top 100 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Dit is een significant percentage dat mogelijk duidt op een toenemende belangstelling in de cryptogemeenschap.

Met deze groeiende sociale aanwezigheid en het sterke on-chain momentum kan Solana’s koers wellicht zijn opmars naar de $50 voortzetten, wat de volgende belangrijke mijlpaal voor de munt zou betekenen.

Verwachting SOL koers

De waardestijging van de SOL-cryptomunt is opvallend, ondanks de recente liquidatie van miljoenen aan tokens die in het bezit waren van de inmiddels failliete cryptobeurs FTX. Verre van geremd te worden door deze gebeurtenis, lijkt het erop dat SOL zich juist opmaakt voor een verdere waardestijging.

Op basis van Fibonacci-uitbreiding niveaus, wat technische indicatoren zijn om potentiële doelen van prijsbewegingen te voorspellen, zijn de volgende weerstandsniveaus vastgesteld rond de $44 en $51. In de ideale situatie zou dit een stijging van meer dan 34% kunnen betekenen.

Innovaties op het Solana netwerk

De recente opwaartse beweging in de prijs van de SOL-token kan worden toegeschreven aan verschillende sleutelontwikkelingen binnen het Solana-ecosysteem. Ten eerste heeft de Solana Breakpoint conferentie van 2023 een aanzienlijke impact gehad; het wist de aandacht van investeerders te trekken en gaf daarmee een impuls aan de waarde van SOL. Bovendien heeft de integratie met Amazon Web Services de toegankelijkheid van de Solana-blockchain voor ontwikkelaars aanzienlijk verbeterd, waardoor het eenvoudiger wordt om op Solana gebaseerde applicaties te bouwen en te implementeren.

Verder draagt de recent gelanceerde koppeling met Google BigQuery bij aan het verstrekken van waardevolle inzichten en data-analyse, die essentieel zijn voor data-gedreven besluitvorming binnen de blockchain-industrie. Deze integratie vergemakkelijkt geavanceerde query-mogelijkheden en analytics voor transacties op de Solana-blockchain, wat de aantrekkelijkheid voor ontwikkelaars en bedrijven verhoogt.

Tot slot heeft de verschuiving naar de open bètaversie van GameShift, een platform dat is ontworpen voor web3-spellen, nieuwe kansen gecreëerd voor het gebruik van de Solana-blockchain. Dit heeft de potentie om een nieuw publiek aan te trekken en het gebruik van de SOL-token binnen de gaminggemeenschap te stimuleren, wat bijdraagt aan de groeiende adoptie van het netwerk. Deze ontwikkelingen samen vormen een sterke basis voor het optimisme dat momenteel in de markt te zien is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Verkoopsignaal gesignaleerd na enorme koersstijging van Solana
Topanalist voorspelt stijgingen voor Solana en Polygon
DeFi gebruik op Solana schiet omhoog, gunstig voor SOL koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen