Solana Nieuws

Solana Nieuws

Solana Labs lanceert mobiel platform

Solana Labs zal begin 2023 zijn eigen smartphone lanceren. Daarbij zal Solana Mobile Stack meer mobiele Web3-apps mogelijk maken.

SMS-ontwikkelaarskit

Solana Labs heeft zijn volgende grote idee voor Web3 aangekondigd: mobiele apps en een bijpassende smartphone. Vandaag heeft Solana Labs de lancering aangekondigd van het Solana Mobile Stack-software-ecosysteem voor Android, samen met een aankomende Android-smartphone genaamd Saga.

Solana Mobile Stack (SMS) is een open-source softwarekit die is ontworpen om de ontwikkeling van native Android-apps rond de Solana-blockchain mogelijk te maken. De kit bevat de Mobile Wallet Adapter, een protocol voor het aansluiten van mobiele Solana-wallets. Volgens het bedrijf werkt deze functie op alle mobiele apparaten, niet alleen op Android-apparaten.

Een andere nieuwe functie genaamd Seed Vault is een software-bewaringsoplossing die privésleutels en seed-frases (in wezen de wachtwoorden waarmee cryptogeld wordt ontgrendeld) en andere gevoelige informatie veilig op een Android-apparaat houdt. Tot slot bevat SMS Solana Pay voor Android, waarmee mobiele betalingen via het platform mogelijk zijn.

Solana Labs lanceert ook een nieuwe Solana dapp Store. Deze is ontworpen voor mobiele apparaten en biedt gratis toegang tot web3-applicaties en wallets die op Solana zijn gebouwd. De SMS-ontwikkelaarskit kan vandaag worden gedownload.

Volgens het bedrijf zal de Solana Mobile Stack nieuwe functionaliteit mogelijk maken, zoals het maken en verspreiden van NFT-middelen vanaf elke locatie, eenvoudigere mobiele transacties op Solana, bredere toegang tot Solana’s DeFi-protocollen en meer manieren om Solana Web3-videogames te spelen.

Saga telefoon

Om de verspreiding van Solana-applicaties op mobiele apparaten te vergemakkelijken, zal Solana Labs zijn eigen Android-smartphone uitbrengen, genaamd Saga. Het apparaat wordt begin 2023 uitgebracht en wordt voorzien van allemaal topspecificaties, waaronder een Snapdragon 8+ Gen 1-processor, 6,67-inch OLED-scherm, 12 GB RAM en 512 GB opslag.

Saga zal een hardwaremodule met een “secure element” hebben om de Seed Vault-functie te versterken en de persoonlijke informatie van gebruikers te beschermen tegen misbruik en aanvallen. De telefoon zal naar verwachting een verkoopprijs hebben van rond de $1.000.

‘Solana kan een revolutie teweegbrengen’

Als onderdeel van de lancering van de Solana Mobile Stack zal de Solana Foundation een ecosysteemfonds voor ontwikkelaars van $ 10 miljoen oprichten om subsidies te verstrekken aan mobiele makers.

“Ontwikkelaars kunnen nu de kracht van Solana naar de computers in onze zakken brengen, niet alleen onze rugzakken”, zegt mede-oprichter van Solana, Raj Gokal, in een release. “Solana kan een revolutie teweegbrengen in zoveel van wat we elke dag doen, maar we moeten de mogelijkheden voor gedecentraliseerde apps op onze mobiele apparaten openen om deze kans waar te maken.”

Solana nieuws

Solana wil in 2023 koning van Web3 worden met eigen telefoon Solana wil in 2023 koning van Web3 worden met eigen telefoon
Ontwikkelaars Solana lossen bugs op tegen verdere storingen Ontwikkelaars Solana lossen bugs op tegen verdere storingen
Solana keldert te midden van een nieuwe netwerkuitval Solana keldert te midden van een nieuwe netwerkuitval
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten