Solana, SOL
Solana

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024

Solana (SOL) blijft een serieuze concurrent van Ethereum (ETH) en heeft in 2024 indrukwekkende vooruitgang geboekt. Het netwerk heeft nu de vijfde plek in marktkapitalisatie bereikt.

Deze week zette Solana opnieuw een stap in de juiste richting, met nieuwe cijfers die aantonen dat het platform winstgevender is dan Ethereum.

Winstgevendheid en economische waarden

Volgens gegevens van Blockworks hebben Solana en Ethereum tussen 14 februari en 12 mei 2024 verschillende economische waarden gegenereerd, gebaseerd op transactiekosten en miner extractable value (MEV). Transactiekosten zijn de vergoedingen die gebruikers betalen om hun transacties op de blockchain te laten verwerken.

MEV is de extra waarde die miners of validators kunnen verkrijgen door strategisch transacties te ordenen, in te voegen of te verwijderen binnen de blokken die ze toevoegen aan de blockchain, bovenop de standaard blokbeloningen.

Ethereum bereikte eind februari een piek van 40 miljoen dollar aan inkomsten. Daarna daalden de inkomsten sterk, stabiliseerden ze tussen 10 miljoen en 15 miljoen dollar in april, en zakten ze tegen het einde van de onderzochte periode tot net onder 2 miljoen dollar. Dit vertegenwoordigt een schokkende daling van 95% in slechts drie maanden.

Solana begon met lagere inkomsten, maar vertoonde een stabiele stijging gedurende maart. Eind april en begin mei overtrof Solana zelfs Ethereum, met een eindwaarde van meer dan 2 miljoen dollar op 12 mei.

Deze trends illustreren de dynamiek en volatiliteit van de cryptomarkt, waarbij Solana een opvallende opkomst laat zien in contrast met Ethereum’s aanzienlijke daling.

Impact van EIP-4844

De scherpe daling van de inkomsten van Ethereum wordt onder andere toegeschreven aan de lancering van EIP-4844. Deze update heeft de transactiekosten op het Ethereum-netwerk verlaagd. Tegelijkertijd is de activiteit op Layer 2 (L2) netwerken toegenomen.

Hierdoor zijn veel inkomsten verschoven naar L2 netwerken, wat de cijfers mogelijk vertekent. Verschillende experts suggereren daarom dat de waarde van Ethereum op een andere manier gemeten moet worden, omdat het nog steeds waarde ontleent als een gas asset op andere ketens.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?