Solana, SOL
Helium, Solana

Solana stijgt met 12 procent vanwege verhuizing Helium Network

Het Helium Network migreert op 27 maart naar de blockchain van Solana, zo blijkt uit de aankondiging van de Helium Foundation. Blijkbaar is dat gigantisch goed nieuws voor Solana, want de SOL koers staat op het moment van schrijven op een plus van ruim 12 procent. In een nieuwe blogpost legt de Helium Foundation zijn plannen voor de migratie uit.

Waarom migreert Helium?

De voornaamste reden voor de overstap van Helium zit volgens de Foundation in de snelheid, schaalbaarheid, wallet-software en het levendigde ecosysteem van Solana. Helium heeft op dit moment een eigen blockchain, maar voor de verdere ontwikkeling van het netwerk lijkt de overstap naar Solana de best mogelijke keuze voor het project.

Het is ook mogelijk dat Solana hier wat geld voor neerlegde om Helium naar zich toe te trekken. Samen staan de projecten immers sterker. Op dit moment is de Helium Foundation bezig met het vormen van een werkgroep van vrijwilligers, die helpen bij de migratie van het netwerk naar Solana.

Overigens staat de overstap naar Solana nog niet helemaal vast voor 27 maart. Het is mogelijk dat de datum verder naar achteren gaat, omdat de boel nog niet helemaal klaar is voor die datum. Wat dat betreft moeten we ons dus niet helemaal vastpinnen op eind maart.

Wat is Helium Network?

Het Helium Network is een gedecentraliseerd netwerk dat specifiek is ontworpen voor het Internet of Things (IoT). Het maakt gebruik van zogenaamde Low Power Wide Area Network (LPWAN) technologie, die langeafstandscommunicatie mogelijk maakt met een laag stroomverbruik. Het Helium Network is gebaseerd op blockchain-technologie en heeft ook een eigen cryptocurrency die de naam Helium Network Token (HNT) draagt.

Apparaten die op het netwerk van Helium zijn aangesloten kunnen gegevens verzenden en ontvangen zonder dat ze verbinding hoeven te maken met traditionele WiFi- of mobiele netwerken. In plaats daarvan communiceren ze met andere apparaten op het netwerk van Helium via zogenaamde Hotspots.

Het netwerk van Helium heeft verschillende toepassingen, zoals het monitoren van landbouw- en milieugegevens, het volgen van huisdieren of het beveiligingen van apparatuur en eigendommen. Het is een populair platform voor IoT-toepassingen, vanwege de lage kosten en het lage energieverbruik. Apparaten kunnen dankzij Helium met elkaar communiceren, zonder traditionele WiFi-netwerken of mobiele netwerk te gebruiken.

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?