solana
Solana

Solana stijgt met 13% door aanstaande fusie met Helium

De Solana koers is de afgelopen week met ongeveer 13% gestegen, omdat een fusie met Helium steeds dichterbij komt.

Bullish prijs acties rondom SOL

De afgelopen week was een goede week voor Solana. De SOL koers is in de afgelopen 7 dagen namelijk met 13 porcent gestegen. De prijs van 1 SOL token bereikte zelfs even een hoogtepunt van 38,87 dollar. Sindsdien is de prijs echter weer gedaald tot 36,30 dollar.

Solana is een proof-of-stake (PoS) blockchain-netwerk dat grotendeels hetzelfde aanbiedt als Ethereum. Dit is inclusief gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties en non-fungible tokens (NFT’s).

De recente prijsstijging wordt ondersteund door een enorme toename van het handelsvolume. In de afgelopen 24 uur steeg het handelsvolume met 93,74%. Het handelsvolume van SOL steeg op de platformen van Binance, FTX, Coinbase en Kucoin.

Liquidaties van short-posities

In de afgelopen dagen zijn er ook veel short-posities geliquideerd. In 24 uur tijd zijn er zelfs voor $4,09 miljoen aan liquidaties geweest, waarvan meer dan 82% shortposities waren. De meerderheid van deze bearish liquidaties vond plaats op Binance, volgens CoinGlass.

Handelaren die short gaan, of het nu met crypto is of iets anders, lenen een asset eerst van een makelaar of een exchange. Vervolgens verkopen ze de geleende asset op de open markt in de verwachting dat de prijs van de asset zal dalen. Als de asset inderdaad daalt, zal de handelaar het terugkopen tegen een lagere prijs, de lening terugbetalen, en het verschil als winst incasseren.

Als de markt zich echter tegen de handelaar beweegt, kunnen ze uiteindelijk geld verliezen door een coin terug te kopen dat in waarde is gestegen om de lening terug te betalen.

Solana nieuws

‘Dit is hoeveel Solana kan stijgen deze bullmarkt’
Optimisme rond Solana houdt aan op weg naar Bitcoin-Halving
Solana trekt de helft van de wereldwijde blockchain-aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen