Solana, SOL
Solana

Solana stijgt na complimenten over snelheid ten opzichte van Ethereum

De Solana koers is naar het hoogste niveau van 2023 gesprongen, nadat ARK Invest CEO Cathie Wood het netwerk complimenteerde voor zijn snelheid en goedkope transacties ten opzichte van Ethereum. In een nieuw interview met CNBC omschrijft Cathie Wood Solana als een grote speler op het gebied van infrastructuur in het bredere blockchain-ecosysteem.

Is Solana dan het project dat Ethereum van de troon kan stoten als het belangrijkste smart contract platform?

Solana schiet omhoog

In de afgelopen 24 uur is Solana met 17 procent gestegen en voor de laatste zeven dagen staat er zelfs een stijging van 51 procent op de borden.

Daarmee komt de Solana koers op 66,42 dollar en heeft het project een market cap van 28 miljard dollar. Met die getallen komt het nog niet in de buurt van Ethereum, dat een market cap van 247 miljard dollar kent.

De absolute koning van de markt blijft natuurlijk Bitcoin, waarvan de market cap bijna een factor drie groter is dan die van Ethereum.

Wat dat betreft heeft Solana dus nog een hoop te winnen, maar als we de woorden van Cathie Wood mogen geloven, dan heeft het zeker een kans om extra terrein te winnen op Ethereum.

Is Solana beter dan Bitcoin?

In haar positieve betoog over Solana stipt Cathie Wood ook aan dat het platform meer zinvolle toepassingen kent dan Bitcoin.

Hoewel Bitcoin natuurlijk de koning blijft als store of value en Satoshi Nakamoto het project vooral voor dat doeleinde ontwikkelde. In die zin kun je Solana en Bitcoin eigenlijk niet met elkaar vergelijken.

Het is beter om Solana en Ethereum met elkaar te vergelijken, omdat de platforms in principe voor dezelfde doeleinden bestaan. Solana is sneller en goedkoper dan Ethereum, maar dat gaat wel ten koste van een stukje decentralisatie.

In die zien is het de komende jaren aan de gebruikers (de markt) om te bepalen wat er belangrijker is: decentralisatie of snelheid en goedkope transacties.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging
Crypto whales kopen voor miljoenen euro’s aan Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?