Solana, SOL
Solana

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers

Eind 2023 kende Solana (SOL) een opvallende stijging, met een piek van $210 in maart 2024. Kort daarna viel de koers terug naar $124, waarna hij stabiliseerde rond $143.

Volgens een recent rapport van CoinShares, een platform voor blockchain-analyse, zien institutionele beleggers deze lagere prijs als een aantrekkelijk instapmoment.

Solana is populair

CoinShares onderzocht 64 institutionele investeerders met gezamenlijk ongeveer $600 miljard aan activa. Uit de resultaten bleek dat bijna 15% van deze investeerders nu in Solana belegt, wat wijst op een groeiende interesse in deze cryptovaluta.

Solana is uitgegroeid tot een van de belangrijkste alternatieven naast gevestigde cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hoewel Bitcoin nog steeds de onbetwiste marktleider is, met meer dan 25% van de ondervraagde institutionele beleggers die hierin investeren, verliest Ethereum aan populariteit.

Steeds groter aandeel voor digitale activa in portefeuilles van institutionele beleggers

Digitale activa nemen een steeds groter deel van de beleggingsportefeuille van institutionele beleggers in beslag. Uit de enquête van CoinShares blijkt dat digitale activa nu ongeveer 3% uitmaken van de gemiddelde portefeuille, wat het hoogste niveau is sinds de start van het onderzoek in 2021.

Deze groei is deels te danken aan de introductie van Amerikaanse Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs), waardoor investeringen in digitale activa toegankelijker worden voor institutionele beleggers.

Congestie problemen

Het Solana-netwerk krijgt veel aandacht, maar lijdt ook onder zijn eigen succes. Hardhat Chad, de anonieme ontwikkelaar van het blockchain-project Ore, heeft een innovatief voorstel om de activiteit op het testnet te verhogen.

Hij suggereert dat de Solana Foundation tokens zou moeten toekennen als beloningen om deelname aan testactiviteiten te stimuleren. Deze testactiviteiten zijn cruciaal voor het uitproberen van nieuwe functies en het opsporen van mogelijke problemen voordat ze in de productieomgeving terechtkomen.

Dit voorstel komt op een moment waarop Solana te maken heeft met aanzienlijke congestieproblemen, waarbij tot 75% van de transacties kan mislukken. Chad stelt dat beloningsprikkels nodig zijn om een robuuster en efficiënter netwerk te bouwen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Crypto analist voorspelt gigantische koersdaling voor Solana
Standard Chartered Bank: Solana en XRP ETF’s kunnen in 2025 gelanceerd worden
Crypto Analist: Solana ETF volgende kanshebber na Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017