Solana
Solana

Solana wil in 2023 koning van Web3 worden met eigen telefoon

Solana Labs gaat een poging doen de wereld voor mobiele telefoons te veroveren. Tijdens het “SMS” evenement van 24 juni in New York kondigde het bedrijf aan bezig te zijn met de bouw van een platform voor mobiele software en dat het begonnen is met de ontwikkeling van een eigen smartphone.

Solana Mobile Stack

Groot nieuws voor de Solana-gemeenschap. Als eerste kondigde Solana Labs de Solana Mobile Stack (SMS) aan. SMS is een gereedschapskist voor ontwikkelaars om mobiele applicaties te ontwikkelen en er zit ook een decentrale appstore bij. Daarnaast kwam Solana Labs met het grote nieuws dat het bezig is met de ontwikkeling van een krachtige Android mobiele telefoon die begin 2023 op de markt moet komen.

Anatoly Yakovenko, de mede-oprichter van Solana en CEO van Solana Labs, laat tegenover Decrypt weten dat zijn team de afgelopen vijf maanden aan SMS heeft gewerkt en dat de hardware al langer in de pijplijn zit. Het idee om de toegang tot Web3 en de functionaliteit daarvan op de mobiele telefoon te verbeteren zit al jaren in het hoofd van Yakovenko.

Eén miljard gebruikers

“Hoe ziet het eruit als 1 miljard mensen crypto gebruiken? Wat stel jij je voor? Het is dit apparaat, het apparaat dat je iedere dag gebruikt”, zo sprak Yakovenko terwijl hij de Solana Saga smartphone omhooghield. “Dit moet je hardware wallet zijn. Dat is iets wat wij altijd gevoeld hebben”, aldus de CEO van Solana Labs.

De nieuwe Solana-telefoon wordt behoorlijk krachtig. Het idee is om de eerste versie van de telefoon een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor, een 6,67” OLED-scherm, 12GB RAM en 512GB aan opslagruimte mee te geven. Volgens de heren van Decrypt ligt de telefoon in de hand als een premium Google of Samsung telefoon, met een klein met iPhone-achtig minimalisme.

Android draait momenteel op 3 miljard apparaten op de wereld. Wat dat betreft is het een slimme zet om voor Android te kiezen en niet zelf iets te bouwen. Als we Yakovenko mogen geloven, dan gaat het apparaat in eerste instantie voor rond de 1.000 euro op de markt komen. Het moet de gouden-standaard worden voor Web3 telefoons.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’