solana
Solana

Solana’s blijft groeien: Wat kunnen we verwachten?

Solana (SOL) begint de dag met weer een forse stijging. Het project is op het moment van schrijven voorbij de $36 geschoten. Een belangrijk moment om een blik te werpen op de mogelijke koersprestaties van de digitale munt.

In vergelijking met de rest van de cryptomarkt laat Solana uitstekende prestaties zien. Binnen de afgelopen 24 uur staat het als de derde best presterende token, wat duidt op een sterk momentum en een gunstige markttrend. Alleen THORChain (RUNE) en BitTorrent (BTT) deden het beter.

De MACD indicator

De Moving Average Convergence Divergence (MACD), een trendvolgende momentumindicator in technische analyse, toont voor Solana (SOL) een bullish signaal. Deze indicator wordt vaak gebruikt om het momentum van prijsbewegingen van financiële instrumenten, waaronder aandelen en cryptocurrencies, te meten. Voor Solana wijst de huidige positie van de MACD op een positief prijsmomentum, wat duidt op een sterk koopdynamiek in de markt. Gecombineerd met het overschrijden van het weerstandsniveau van $36, suggereert dit dat de SOL koers kan blijven stijgen naar mogelijke waarden van $38 of $40.

Solana koers afgelopen 14 dagen
Solana koers afgelopen 14 dagen – TradingView

De RSI indicator

De Relative Strength Index (RSI) toont eveneens een bullish signaal voor Solana (SOL). Deze momentumindicator, die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, varieert tussen 0 en 100 en geeft aan of een asset overgekocht of oververkocht is. Voor het SOL/USD paar ligt de RSI momenteel boven de 50, wat duidt op een bullish sentiment rond SOL. Aangezien het nog niet de overgekochte grens heeft bereikt, suggereert dit dat er nog ruimte is voor verdere prijsstijgingen zonder directe zorgen over overwaardering op basis van de RSI.

Conclusie

Op dit moment maakt Solana een opmerkelijke opmars, waarbij het de grens van $36 duidelijk heeft overschreden. Technische indicatoren zoals de MACD en RSI laten beiden bullish tendensen zien, wat duidt op een krachtig koopmomentum en het potentieel voor verdere prijsstijgingen. Gezien deze positieve signalen lijkt het erop dat Solana zich opmaakt voor een mogelijke klim naar de $38 of zelfs $40, afhankelijk van de voortzetting van de huidige markttrends.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?