Exchange

Sommige Coinbase gebruikers kunnen niet meer dan $10 aan Bitcoin opnemen

Coinbase, een in de VS gevestigde crypto exchange, laat sommige gebruikers niet meer dan $10 Bitcoin per dag opnemen.


Opnamelimieten voor Bitcoin

Op 2 februari werd er door een Reddit, en tevens Coinbase gebruiker gemeld dat Coinbase voor sommige gebruikers een dagelijkse opnamelimiet van $10 heeft ingesteld. Deze gebruiker, met de naam Unholy_Crab1, beweert dat zijn aanvraag voor hogere opnamelimieten is geweigerd door Coinbase.

De Reddit gebruiker heeft ook een screenshot gedeeld dat laat zien dat hij slechts $10 dollar aan Bitcoin per dag kan opnemen.

 
 

De klacht heeft al meer dan 50 reacties verzameld. Hierbij is de meerderheid van de reddit gebruikers sceptisch over de diensten van Coinbase. Sommige gebruikers hebben de verwachtingen uitgesproken dat Coinbase met nog meer van dit soort beperkingen gaat komen. Dit gaat gebeuren wanneer de crypto prijzen enorm omhoog gaan schieten. Anderen stelden voor dat een dagelijkse opnamelimiet van $10 een “oplichting” is. Het probleem is, volgens een aantal Amerikaanse gebruikers, dat Coinbase ongeveer de enige optie is voor personen die wonnen in de VS.


Coinbase en Ripple werken samen voor crypto adoptie

Coinbase is uitgegroeid tot één van de meest populaire crypto exchanges in de VS. De services van Coinbase zijn tot nu toe in meer dan 100 verschillende landen beschikbaar. Het nieuws over het dagelijkse opnamelimiet door Coinbase komt te midden van een onlangs aangekondigd gezamenlijk initiatief van Coinbase en Ripple. Beide partijen nemen samen initiatief om blockchain en crypto acceptatie in de Verenigde Staten te stimuleren.

Op 23 januari kondigde Rachel Nelson, Coinbase directeur, samen met Breanne Madigan van Ripple de oprichting aan van de werkgroep Marktintegriteit. Deze groep heeft als doel de marktintegriteit te verbeteren. Daarnaast moet het de consumenten het vertrouwen geven die ze verdienen.

Coinbase niet de enige crypto Exchange die onlangs te maken heeft gehad met klachten via Reddit. Vorige week ging het nog over de populaire Finse crypto exchange LocalBitcoins. Deze Finse Exchange schorte naar verluidt gebruikersaccounts stilletjes op. Hierbij meldde sommige gebruikers dat ze minstens 14 dagen moesten wachten om bij hun Bitcoin te komen.