Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Coinbase en Ripple werken samen aan masterplan voor Crypto adoptie

Twee leidinggevenden bij Coinbase en Ripple streven naar nieuwe, slimme regelgeving en transparantie in de crypto-wereld. Deze regelgeving zou de de acceptatie bevorderen en de blockchain technologie mainstream kunnen maken.


“Kom met betere regels”

De voorzitters van de werkgroep ‘Marktintegriteit’ willen dat regelgevers begrijpen hoe zij de cryptocurrency-industrie op een goede manier kunnen helpen. In een officiële bedrijfsverklaring schreef Coinbase directeur Rachel Nelson, in samenwerking met Ripple’s hoofd van de wereldwijde institutionele markten Breanne Madigan het volgende:

“Om de marktintegriteit te verbeteren en consumenten het vertrouwen te geven dat ze verdienen, moet het Congres mogelijk wetgeving vaststellen om de ordelijke en veilige werking van cryptomarkten te ondersteunen.”

Ook zegt ze dat er bredere voorschriften moeten komen:

“Dergelijke wetgeving zou de autoriteit van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) kunnen uitbreiden met de regulering van en het toezicht op digitale markten.”


Enorme lasten voor crypto exchanges

De werkgroep, die op 23 januari 2020 werd gelanceerd, schetst de problemen die exchanges met zich mee brengen. Volgens deze organisatie zijn er grote problemen door de specifieke voorschriften van de staat:

“Consumenten en cryptocurrency-exchanges verdienen een duidelijk regelgevingskader, waarvan de oprichting uiteindelijk de marktintegriteit zou verbeteren en de acceptatie door consumenten van cryptocurrencies zou bevorderen.”

De voorzitters beweren dat nieuwe exchanges geconfronteerd worden met enorme lasten, terwijl bestaande exchanges worstelen met compliance-eisen. Maar een regelgevingskader zou de marktintegriteit versterken en de acceptatie van cryptocurrencies door consumenten bevorderen.

Ripple en Coinbase kunnen worden bestempeld als twee van de grootste crypto gerelateerde bedrijven in Amerika. Door samen te streven naar nieuwe, betere regelgeving, zou de blockchain en cryptowereld nieuwe stappen vooruit kunnen zetten.