Nieuws, Trending

Sony en Fujitsu van plan om onderwijskwalificaties te bestrijdenDe Japanse multinational Sony heeft samen met IT-apparatuur bedrijf Fujitsu een gecodeerde database aangemaakt voor documenten over onderwijskwalificaties.


Blockchain-technologie

Om de database zo veilig mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van de blockchain-technologie. Hiernaast wordt deze technologie gebruikt om vervalsingen van taalvaardigheidsdocumenten te voorkomen. Dit moet, want er zijn een aantal buitenlanders die dit naar verluidt gebruiken om de status van ingezetene te krijgen om in Japan te studeren.


Taalvaardigheidscertificaat

Om als buitenlander in Japan een studie te mogen volgen, moet je een Japans taalvaardigheidscertificaat indienen bij het immigratiebureau. Mits deze wordt goedgekeurd, krijg jij vervolgens de status van ingezetene. Met deze status mag jij dus in Japan studeren.

Deze certificaten worden op verschillende manieren uitgegeven. De bekendste manier is via Japanse onderwijsinstellingen in het buitenland. Deze instellingen in het buitenland geven vervolgens de personen die recht hebben op zo’n certificaat door aan Japanse taalscholen in het land. Deze methode blijkt helaas vrij gevoelig voor fraude.

Hierdoor zijn er inmiddels al meerdere illegale kopieën van de taalcertificaten gevonden. Dit levert problemen op, want studenten zonder de juiste taalkwalificaties ervaren vaak moeilijkheden in hun dagelijks leven in Japan.Fraude tegengaan

De twee bedrijven willen middels het nieuwe platform dit probleem tegengaan. Door dit platform te gebruiken, kunnen Japanse de certificaten van taalscholen vergelijken. Dit gebeurt middels een check van de gegevens die op de blockchain zijn geregistreerd. Mocht er blijken dat de documenten niet authentiek zijn, zal de student ook niet het certificaat ontvangen.