Sony Logo
Blockchain, Tech

Sony zet met overname Amber Group eerste grote stap in de crypto sector

Sony heeft aangekondigd de Japanse tak van Amber Group over te nemen. Met deze overname zet Sony zijn eerste grote stap in de wereld van crypto en blockchain-technologie.

Amber Group is namelijk een prominente speler in de crypto sector en zal Sony naar verwachting de benodigde expertise en infrastructuur leveren om een grote rol te gaan spelen in de sector.

Sony herstart crypto exchange

Amber Group, opgericht in 2017, staat bekend om zijn geavanceerde handelsplatformen en uitgebreide diensten op het gebied van liquiditeitsverschaffing en vermogensbeheer. Het bedrijf heeft zowel institutionele als particuliere klanten. 

Ook heeft Sony bekendgemaakt de Japanse crypto exchange Whalefin weer nieuw leven in te gaan blazen. Het bedrijf kocht Whalefin vorig jaar al van Amber Group. Sony is van plan ook een mobiele app te lanceren voor de exchange. Dit zegt het bedrijf in een persbericht. De herlancering van Whalefin onder de vlag van Sony belooft verbeterde functionaliteiten en een breder bereik voor gebruikers wereldwijd.

De overname van de Japanse tak van Amber Group stelt Sony in staat om zich op de kaary te gaan zetten in de globale crypto sector. De overname komt op een moment dat de vraag naar digitale assets en blockchain-oplossingen wereldwijd toeneemt. De strategische overname biedt een solide basis voor Sony om hun crypto strategieën te ontwikkelen. De exacte financiële details van de overname zijn nog niet bekendgemaakt.

Grootste crypto plannen van Sony

Sony is een van de grootste tech bedrijven ter wereld, bekend om zijn innovaties op het gebied van elektronica, gaming en entertainment. De avance van het bedrijf in de crypto sector is daarom significant en een mooi affiche voor de sector. Het laat zien dat gevestigde techgiganten de potentie en noodzaak van blockchain en digitale assets erkennen. Door de Amber Group overname en de herstart van een bekend platform als Whalefin, positioneert Sony zich om een leidende rol te gaan spelen in de toekomst van de crypto sector.

Het is overigens niet de eerste stap van Sony in de crypto wereld. In het verleden kondigde het bedrijf al plannen aan voor het gebruik van NFT’s in video games.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten