Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

S&P lanceert crypto-indexen

De S&P Dow Jones Indices is wereldwijd een belangrijke bron voor op index gebaseerde gegevens en onderzoek. Zij hebben nu hun eerste cryptocurrency-indexen geïntroduceerd.


3 crypto-indices al beschikbaar

Het bedrijf heeft hierdoor de twee grootste cryptocurrencies gekoppeld aan crypto-indices: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In totaal gaat het om 3 crypto-indices die aan de top 2 cryptocurrencies gekoppeld zijn.

Zo heeft het bedrijf de S&P Bitcoin Index (SPBTC), de S&P Ethereum Index (SPETH) en de S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC) gelanceerd. Naar verluidt is de laatste ontworpen om de prestaties van BTC en ETH te volgen, en deze vervolgens weegt naar marktkapitalisatie. Alle indices zijn naar verluidt op dit moment al beschikbaar.


Meten prestaties crypto-activa

Volgens het bedrijf zijn de nieuwe crypto-indices ontworpen om de prestaties te meten van crypto-activa die op erkende en open exchanges genoteerd zijn. Met de indices probeert de S&P meer transparantie in de opkomende crypto-markt te brengen.

Oorspronkelijk kondigde S&P DJI zijn plannen aan om tegen het eind van 2021 cryptocurrency-indices te lanceren. Naar verluidt zullen zij maximaal 550 digitale activa gaan dekken, maar dit aantal zou in de toekomst nog aangepast kunnen worden.

Deze ontwikkeling brengt wel positiviteit met zich mee. Het word namelijk gezien als een enorm belangrijke mijlpaal voor de (wereldwijde) acceptatie van cryptocurrencies door financiële instellingen. Ook lijkt de timing goed te zijn, te midden van een mogelijk hernieuwde rally op de cryptomarkten nadat Ethereum maandag een nieuw record van circa $3.400 bereikt heeft.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten