Cryptocurrency

Cryptocurrency

Spaanse politie arresteert Nederlandse drugshandelaar

De politie in Spanje hebben een Nederlandstalige drugshandelaar gearresteerd. De Nederlander wordt verdacht van het handelen van drugs voor het Colombiaanse Cali kartel. De Nederlandse man wordt nu aangeklaagd voor het witwassen van ongeveer 6 miljoen euro, voornamelijk in cryptocurrencies.


Colombiaanse afkomst en woonachtig in Nederland

Alhoewel de identiteit van de Nederlander vanwege privacy-redenen niet bekend gemaakt is, is wel bekend gemaakt dat het gaat over iemand met een Colombiaanse afkomst die normaliter woonachtig is in Nederland. Dit maakt de Spaanse politie bekend via het sociale netwerk van Twitter.

“Een historische drugshandelaar van het Cali-kartel die zich in Europa vestigde, gearresteerd in Malaga. Hij is een prominente Nederlandse drugshandelaar van Colombiaanse afkomst, met wie hij nummer één was op de lijst van doelwitten van INTERPOL” verteld te politie op Twitter.

De man is hiermee gearresteerd in de kustprovincie van Malaga. Naar verluidt ging de drugshandelaar over een groot gebied, namelijk Europa en het Verenigd Koninkrijk (VK). Hiermee is een belangrijke drugshandelaar nu gearresteerd.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Onderzoek van 2 jaar laat resultaat zien

In 2018 werd al een onderzoek gestart naar in Malaga gevestigde criminele bendes, specifiek naar bendes die in Europese landen drugs verhandelde. Gedurende het onderzoek werd de Nederlander in beeld gebracht, die naar verluidt een villa gekocht heeft in de Spaanse provincie Marbella. Mogelijk zou dit zijn gebeurt in een poging om de politie in Nederland te vermijden. Nadat de Nederlander echter geïdentificeerd was, werd de Nederlandse politie erbij gehaald. Toen werd duidelijk dat zij naar de betreffende man op zoek waren.

Reden genoeg voor de Spaanse politie om een bezoek te brengen aan de Nederlander in Marbella. Hier ontdekte zij dat de man voor ruim €85.000 aan contanten had, 3 auto’s, diverse dure horloges, diverse computers & smartphones en diverse creditcards die gekoppeld waren aan cryptocurrency-accounts. De Spaanse autoriteiten hebben dit allemaal in beslag genomen tot het onderzoek voltooid is. De Nederlandse politie wist nog eens circa €170.000 aan cryptocurrencies van de betreffende man in beslag te nemen. Aangezien de juridische kant van het verhaal nog afgerond moet worden, is op dit moment nog niet bekend wat voor straf de Nederlander zal gaan krijgen. Mocht bewezen worden dat het inderdaad ging om geld dat verkregen is uit criminele activiteiten, kan de Nederlander een gevangenisstraf van maximaal 19 jaar en 9 maanden worden opgelegd. Hiernaast kan ook nog een geldboete worden opgelegd.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten