Blockchain

SpaceChain stuurt wallet tech naar internationaal ruimtestation

SpaceChain, een blockchain startup, heeft zijn hardware wallet-technologie naar het internationale ruimtestation (ISS) gestuurd. De technologie wordt door een SpaceX Falcon 9 raket naar het ruimtestation gebracht.


Internationaal Ruimtestation

Wanneer de technologie op het ISS aan is gekomen, zal deze worden geïnstalleerd op het commerciële platform op het station, dat door Nanoracks wordt aangeboden.

De technologie kan vervolgens zelf op de blockchain gebaseerde transacties aantonen, zoals ontvangensten, autorisatie en hertransmissie. Op deze manier worden transacties met meerdere handtekeningen gecreëerd.

Volgens SpaceChain zijn door op de ruimte gebaseerde payloads toe te voegen aan al bestaande netwerken en bedrijven de beveiliging van de overdracht van digitale activa kunnen verbeteren. Het gaat hierbij voornamelijk om overdrachten die kwetsbaar kunnen zijn voor cyberaanvallen en hacking.


Subsidie vanuit Europa

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft SpaceChain eerder dit jaar een subsidie van ruim $64.000 (€60.000) ontvangen van het Europese Space Agency. Volgens hen is de oplossing het ontwerpen van een transactiebeveiliging die wordt versterkt door twee of zelfs drie privésleutels te vereisen om transacties te ondertekenen en te voltooien. SpaceChain zorgt er hiermee voor dat één van deze twee of drie handtekeningen wordt geleverd door een op satellieten gebaseerd knooppunt. De overige vereiste handtekeningen worden gewoon op de reguliere manier ondertekent.


Record volume Bitcoin in 1 uur

Gisteren maakte Newsbit al bekend dat Bitcoin een record had verbroken. Zo wist het netwerk in slechts 1 uur tijd, $9 miljard te verplaatsen naar de blockchain. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Wil je hier meer over weten? Lees dan even ons artikel hierover!