Record: Bijna $9 miljard Bitcoin verplaatst in 1 uur

Bitcoin heeft een nieuw record verbroken. In een periode van slechts 1 uur is er, exclusief handelsvolume, bijna $9 miljard verplaatst naar de blockchain. Dit is tot nu toe het hoogste transactievolume per uur in de geschiedenis van de Bitcoin.


Wat is de reden achter de piek?

Rafael Schultze-Kracht, de mede-oprichter van Glassnode, is hier met zijn bedrijf dieper ingedoken, om erachter te komen wat de reden was achter deze piek.

Volgens Glassnode, is de piek veroorzaakt door de cryptocurrency exchange Bittrex. Zij zouden meerdere keren een enorme hoeveelheid aan Bitcoins hebben verplaatst.

Per keer dat zij Bitcoins verplaatste, ging het om ongeveer 56.000 Bitcoins (circa $416 miljoen). Om deze transactie uit te voeren, betaalde de cryptocurrency exchange slechts $0.60 per keer.


Exchange Update

Wat opvallend is, is dat de transacties plaatsvonden voor het onderhoud dat de cryptocurrency exchange gepland had staan. Gisteren heeft de exchange deze update uitgerold. Er heeft geen hack plaatsgevonden op de exchange. Hiermee lijkt het erop dat ze uit voorzorgsmaatregelen deze Bitcoins hebben verplaatst. Het zou ook kunnen dat de Bitcoins naar een cold-storage wallet van de exchange zijn verplaatst. Dit is echter niet bevestigd door de exchange.

Gedurende ongeveer dezelfde periode publiceerde Newsbit al een artikel dat een mysterieuze whale ongeveer 57.000 Bitcoins verplaatste. Alhoewel dit niet bevestigd is, lijkt dit nu van Bittrex afkomstig te zijn.