Nieuws

Spanje ontwikkelt blockchain toepassing voor houtverwerkingsindustrie

Het ministerie van Lanbouw, Visserij en Voedsel in Spanje is de ontwikkeling van een blockchain-toepassing om de bosbouwsector verder te ontwikkelen en de transparantie te verhogen.

ChainWood

ChainWood is een operationele groep die bestaat uit acht verschillende partners. Deze komen uit verschillende Spaanse regio’s, waaronder Andalusië, Asturië, Castilla y León, Galicië en Madrid. De groep is opgericht doordat het ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, het Directoraat-generaal Ontwikkeling, plattelands- en bosbeleid en de algemene overheid een totale subsidie van 93.350 euro hebben geïnvesteerd. ChainWood heeft het doel om de traceerbaarheid en efficiëntie van de houtvoorziening in Spanje te verbeteren door middel van de blockchain-technologie.

Cloudgebaseerde software

Er zijn al verschillende bijeenkomsten geweest bij ChainWood, waarbij de groep heeft besloten om een cloudgebaseerde software te ontwikkelen voor bosbouwprocessen. Onder deze processen vallen onder andere het maken van massief hout, desintegratie en biomassa. Hier wil de groep vervolgens de blockchain-technologie op toepassen. Zodra de software klaar is zal er een testexperiment worden uitgevoert door ChainWood in verschillende regio’s. Hierin zal er in Castilla y León met de populier worden getest. In Asturië zal de kastanje worden getest en in Galicië zal de eik worden getest.