Blockchain Nieuws

Spanje wordt derde grootste land in termen van aantal crypto geldautomaten

Spanje heeft grote stappen gezet in termen van de installatie van cryptocurrency-geldautomaten. Het is inmiddels gegroeid tot het derde grootste netwerk voor crypto-geldautomaten. Alleen de Verenigde Staten (VS) en Canada hebben er momenteel meer in hun land staan.

El Salvador is gepasseerd

Momenteel staan er volgens de gegevens van CoinATMRadar 259 cryptocurrency gerelateerde geldautomaten in Spanje. Hiermee heeft het El Salvador van de derde plek gestoten, die er momenteel 212 geïnstalleerd heeft. Door de groei staan nu ongeveer 0.6% van alle crypto-geldautomaten wereldwijd in Spanje.

Wanneer alleen naar Europa gekeken wordt, heeft Spanje circa 14.65% van alle crypto-geldautomaten geïnstalleerd staan. Na Spanje volgt Zwitserland met 144 automaten, Polen met 142 automaten en Roemenië met 135 crypto-geldautomaten.

Griekenland in opkomst

Het land is hiernaast van plan om dit jaar nog meer cryptocurrency-geldautomaten te installeren, waardoor er aan het eind van het jaar naar verwachting ongeveer 300 van dit soort machines in het land staan. De meeste van deze machines staan in Barcelona (59 stuks), gevolgd door Madrid (40 stuks) en Malaga (13 stuks).

Eerder dit jaar liet het aantal installaties van nieuwe crypto-geldautomaten juist een negatieve groei zien. Dit gebeurde in september van dit jaar, maar sindsdien lijkt een herstel hierin ingezet te zijn.

Ook Griekenland lijkt een populair land te worden voor crypto-geldautomaten. Momenteel staat het land op de 6e plaats wereldwijd in termen van aantal crypto-geldautomaten. Volgens de directeur van BCash, Dimitrios Tsangalidis, trekt het eiland Kreta een ‘zeer loyale cryptocurrency-menigte’. Hij zei hierover als slot het volgende:

Er is een sterke crypto-community in Heraklion op Kreta wat de locatie is van een van onze geldautomaten.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten