Cryptocurrency

Cryptocurrency

Speler Brooklyn Nets op schema voor lancering tokenized security

Spencer Dinwiddie, NBA-speler van de Brooklyn Nets, is van plan om zijn tokenized security op 13 januari 2020 te lanceren. In samenspraak met de NBA en digitaal effectenbedrijf Securitize wordt de security aangeboden. De partijen lijken op schema te liggen voor de lancering.


Twitter bericht

Op 10 januari maakte Spencer Dinwiddie bekend dat zijn bond op 13 januari 2020 zal worden gelanceerd.


September 2019

In september van 2019 maakte Dinwiddie voor het eerst bekend te kijken naar mogelijkheden voor tokenisering. In dezelfde maand maakte hij bekend bezig te zijn met een nieuw platform voor atleten, genaamd DREAM Fan Shares.

Op dit platform kunnen supporters en fans die willen investeren in potentieel succes van een atleet deze mogelijkheid krijgen. Hierdoor worden investeringen veel eenvoudiger gemaakt voor het grote publiek. Op dit platform kan gebruik gemaakt worden van Dinwiddie’s eigen cryptocurrency token, SD8.


Oorspronkelijke plannen

Dinwiddie’s oorspronkelijke plannen waren om zijn eigen token ruilbaar te maken voor miljoenen dollars van zijn spelerscontract. Dit contract heeft een waarde van $34 miljoen.

De NBA zette hier echter een stokje voor. Zo uitte zij grote zorgen om deze plannen, omdat de carrière van de Nets-speler hierdoor mogelijk in gevaar komt. Dit risico willen zij dan ook graag vermijden.

Na samen in gesprek te gaan wisten de partijen uiteindelijk tot een deal te komen waarbij Dinwiddie het toch mocht uitvoeren. Naar verluidt gaat Dinwiddie zijn SD8-tokens voor $150.000 per stuk verkopen aan geverifieerde en erkende beleggers. Deze tokens kunnen vervolgens een jaar lang niet worden verhandeld.


Onderzoek richtlijnen

Alhoewel Dinwiddie zijn plannen nu met enige aanpassing alsnog mag uitvoeren, doet de NBA wel onderzoek om te kijken hoe deze operatie van toepassing is op de richtlijnen van de competitie.

Om dit onderzoek goed uit te kunnen voeren, hebben de adviseurs van Spencer Dinwiddie onlangs nieuwe informatie verstrekt over de aangepaste versie van hun idee. In deze aangepaste versie zal alles veel overzichtelijker en duidelijker verwoord zijn en is naar verluidt rekening gehouden met de eisen die de NBA heeft opgesteld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten