Spotify Logo
Blockchain

Spotify is de integratie van Web3-wallets gaan testen

Het muziekstreamingplatform Spotify breidt zijn Web3-inspanningen uit door afspeellijsten met tokens te testen in verschillende belangrijke markten.

Samenwerking met Overlord

Op 22 februari kondigde het Web3-gaming-ecosysteem Overlord zijn samenwerking met Spotify aan. Gebruikers die in het bezit zijn van Creepz nonfungible tokens (NFT’s) op Spotify kunnen nu toegang krijgen tot de door de gemeenschap samengestelde afspeellijst met tokens van Overlord via hun Web3-portemonnees. Op dit moment is de toegang tot de afspeellijsten beperkt tot Android-gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland.

Fluf, Moonbirds en Kingship zijn ook betrokken bij de pilot van 3 maanden. Fluf en Moonbirds hebben geen details over hun samenwerking met de streamingdienst bekendgemaakt, maar Kingship heeft via Twitter bevestigd dat het deelneemt aan de pilot. Om toegang te krijgen tot de tracklist met hits van onder meer Queen, Missy Eliott, Snoop Dogg en Led Zeppelin, moeten gebruikers in het bezit zijn van een Kingship Key Card NFT.

De aankondiging leidde op zijn beurt tot een stijging van Web3-muziektokens. Zo steeg bijvoorbeeld het native token van Viberate, VIB, met 33%. Andere tokens, zoals AUDIO van Audius en RHYTHM van Rhythm, stegen ook respectievelijk met 4% en 2,5%.

Testen van NFT-galerijen

Vanaf mei 2022 begon Spotify met het testen van NFT-galerijen op de profielen van muzikanten. Alhoewel er geen optie is voor directe aankoop, kunnen gebruikers een voorbeeld bekijken van de NFT’s van de artiesten en worden ze doorgestuurd naar de OpenSea-pagina waar ze de items vervolgens kunnen kopen.

De muziekmarkt blijft een bloeiend gebied van crypto-adoptie. Aan het einde van januari kondigde het value-for-value podcastingplatform Fountain een samenwerking aan met ZEBEDEE om Bitcoin-microbetalingen voor podcastluisteraars mogelijk te maken. In februari werden als slot de royaltyrechten van Rhianna’s hitnummer “Bitch Better Have My Money” uit 2015 aangeboden als onderdeel van een collectie van 300 NFT’s.

Blockchain nieuws

McKinsey: Tokenisatie van financiële assets kan markt van $2 biljoen bereiken tegen 2030
Team Liquid lanceert toernooiserie met Community Gaming voor Onchain Summer 2024
Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?