Square Enix Logo on Laptop
Blockchain

Square Enix gaat meer inzetten op blockchain-technologie

Square Enix, de Japanse uitgever van videogames is van plan om de nog controversiële blockchain-technologie in hun games te implementeren.

Getokeniseerde economieën in nieuwe videogames

Hiervoor werkt het videogamebedrijf naar verluidt samen met het blockchain-bedrijf Oasys, dat zichzelf als milieuvriendelijk omschrijft. Dit komt voornamelijk door hun minder energie-intensieve proof of stake-mechanisme, in tegenstelling tot proof-of-work-methoden, dat veel energie vraagt.

Samen willen beide bedrijven in nieuwe videogames getokeniseerde economieën ontwikkelen, die op de blockchain-technologie gebaseerd zijn. Het is niet bekend of op termijn ook al bestaande videogames een dergelijke update zullen krijgen.

Naast blockchain wellicht ook NFT en Metaverse

Square Enix is niet het enigste videogamebedrijf dat geïnvesteerd heeft in het platform van Oasys. Onder andere Bandai Namco, Sega en Ubisoft zijn al aan boord van hetzelfde platform gesprongen. Square Enix en Oasys zeggen dat hun deal hen in staat zal stellen om ‘de haalbaarheid te onderzoeken van het benutten van gebruikersbijdragen’ bij het ontwikkelen van nieuwe games op de blockchain.

Ook is het niet de eerste keer dat Square Enix de crypto-wereld in springt. Eerder werd al bekend dat het bedrijf de markt uitvoerig in de gaten houdt en dat ze naast de blockchain-technologie ook kijken naar onder andere NFT’s en de Metaverse. Toch nemen ze nu de stap verder. Het is niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf binnen deze wereld zal gaan zijn.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?