Square Enix Laptop
Blockchain

Square Enix verkoopt Tomb Raider-franchise en investeert in nieuwe initiatieven zoals blockchain

De Japanse videogame-uitgever Square Enix heeft bekend gemaakt dat het zijn populaire videogame franchise Tomb Raider gaat verkopen voor $300 miljoen. Deze opbrengst wil het bedrijf vervolgens investeren in de blockchain-technologie, kunstmatige intelligentie (AI) en cloudcomputingtechnologieën.

Overdragen van aandelen

De dochteronderneming van Square Enix, Crystal Dynamics, is de belangrijkste ontwikkelaar voor Tomb Raider. Het bedrijf genereerde circa $92 miljoen aan inkomsten in het afgelopen fiscale jaar. De ontwikkelaar heeft onder andere bijgedragen aan diverse titels als Deus Ex, Thief en Legacy of Kain. Ook de andere dochteronderneming van Square Enix, Eidos Interactive, heeft hieraan meegeholpen.

De aandelen van beide dochterondernemingen zullen worden overgedragen aan de in Zweden gevestigde Embracer Group AB. De overeenkomst wordt naar verwachting tussen juli en september van dit jaar afgerond.

Meer dan 88 miljoen exemplaren verkocht

De eerste Tomb Raider videogame is uitgekomen in 1996 en heeft inmiddels al meer dan 88 miljoen exemplaren verkocht. Circa 40% van de omzet kwam van de opnieuw opgestarte trilogie van de franchise, bestaande uit Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider en Shadows of the Tomb Raider, terwijl de rest afkomstig was van de verkoop van het originele spel.

Hiernaast zag de franchise meer dan 53 miljoen betaalde mobiele downloads van games zoals Lara Croft: Relic Run. Aan het begin van het jaar maakte de CEO van Square Enix, Yosuke Matsuda, bekend dat zij plannen hadden voor de blockchain, de Metaverse en NFT’s. Vooral blockchain-videogames zouden de aandacht hebben getrokken van de Square Enix CEO. Nu zet hij deze plannen voort.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?