Bitcoin

Square overweegt het bouwen van Bitcoin-miningplatforms

Niet tevreden met het bouwen van een hardware wallet en gedecentraliseerde exchange, kan Square ook in Bitcoin (BTC)-mining wereld stappen.


Bitcoin miningplatforms

Jack Dorsey, CEO van Square, Tweette dat het bedrijf overweegt Bitcoin miningplatforms te bouwen. De crypto valuta is steeds meer een centraal punt geworden in het wereldbeeld van de Square CEO. Vandaag onthulde hij het nieuwste potentieel van zijn plannen en tweette hij dat Square onderzoekt of het Bitcoin miningwhardware moet bouwen.

“Square overweegt een Bitcoin mining systeem te bouwen op basis van aangepast silicium en open source voor individuen en bedrijven over de hele wereld. Als we dit doen, zouden we ons hardware wallet model volgen. Bouwen in de open lucht in samenwerking met de community.”

Dorsey legde het uit in een tweetthread en merkte op dat een grotere distributie van crypto valuta mining nodes helpt bij het beveiligen van een gedecentraliseerd netwerk.

Hij schreef ook over de noodzaak van meer energie efficiënte mijnbouw. Daarmee verwees hij naar een van de grootste reguliere discussiepunten rond Bitcoin en crypto. Het is er een die heeft bijgedragen aan de zomerse malaise van de cryptomarkt, nadat elektrische autofabrikant Tesla protesteerde tegen het energie intensieve mining proces. Dorsey Tweette het volgende:

“Het streven naar schoon en efficiënt energieverbruik is geweldig voor de economie, impact en schaalbaarheid van Bitcoin. Energie op systeemniveau probleem dat innovatie vereist op het gebied van silicium, software en integratie.”


Duur en niet toegankelijk voor iedereen

De huidige Bitcoin mininig installaties zijn vaak erg duur. Bovendien duurt het maanden voordat ze worden gevonden en ze vereisen een aanzienlijke hoeveelheid energie om te werken. Dorsey is van mening dat het ontwerp van siliciumchips “te geconcentreerd is in een paar bedrijven. Daarnaast denkt hij dat verbeterde processen, waaronder verticale integratie met software en systeemontwerp, een betere mining installatie kan opleveren.

“Mining is niet voor iedereen toegankelijk. Bitcoin mining zou net zo eenvoudig moeten zijn als het aansluiten van een rig op een stroombron. Er is tegenwoordig niet genoeg stimulans voor individuen om de complexiteit van het runnen van een miner voor zichzelf te overwinnen.”

Jesse Dorogusker, die de hardware inspanningen bij Square leidt, aan het hoofd staat van de TIDAL-streamingmuziekservice van het bedrijf, en een voormalig Apple ingenieur is, zal het team leiden. Het team gaat beginnen met het technische onderzoek dat nodig is om dit project op zich te nemen.

Dorsey zelf is een bekende Bitcoin maximalist die de afgelopen maanden heeft gezegd dat hij hoopt dat Bitcoin “wereldvrede” kan bewerkstelligen. Hij zei ook dat hij zijn dubbele CEO rollen zou verlaten om aan Bitcoin te werken als het meer hulp nodig heeft dan Square of Twitter.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving