Bitcoin

Square wil gedecentraliseerde crypto exchange te ontwikkelen

De CEO van Twitter en Square, genaamd Jack Dorsey is van plan een gedecentraliseerde crypto exchange te ontwikkelen.


We gaan een gedecentraliseerde exchange maken

Square’s Cash-app is een populaire manier om Bitcoin te kopen en verkopen, maar de Jack Dorsey denkt dat het beter kan. Daarom is Square van plan nog veel meer met de crypto te doen. Vorige maand kondigde Dorsey een nieuwe Bitcoin-gerichte afdeling aan, genaamd TBD. Vandaag onthulde hij dat het bedrijf een eigen gedecentraliseerde crypto exchange wil gaan ontwikkelen.

Gedecentraliseerde exchanges (afgekort DEX) bestaan al. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum’s Uniswap, SushiSwap, de Binance Smart Chain’s en PancakeSwap. Square is echter van plan om een ​​volledig gedecentraliseerde exchange rond Bitcoin te maken, zodat gebruikers een breed scala aan mogelijkheden hebben voor het omwisselen van fiat-valuta voor BTC tokens. Dorsey twitterde vandaag:

“We hebben de richting van [TBD] bepaald: help ons een open platform te bouwen om een ​​gedecentraliseerde exchange voor Bitcoin te creëren”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Coinbase en Binance, heeft een DEX geen gecentraliseerde tussenpersoon die toezicht houdt op de token-swaps. Deze vinden namelijk direct tussen gebruikers plaats. Een nadeel is wel dat je geen fiat-valuta gebruiken in zo’n gedecentraliseerde exchange. Deze beschikken namelijk niet over de benodigde toegang naar traditionele financiële instellingen beschikt.


Het doel is bekend

Dorsey is een Bitcoin-maximalist, wat betekent dat hij alle andere cryptocurrencies als minder belangrijk ziet. Het is dus geen verrassing dat Square dit project wil ontwikkelen alleen voor de Bitcoin. Dit zou kunnen maar het gebruik van andere blockchains zou misschien wel een must zijn.

“De obstakels die we moeten overwinnen om dit te bouwen, zijn mogelijk te groot, waardoor we ook andere chains als een brug zouden beschouwen”, schreef hij.

Er is geen tijdlijn voor wanneer Square de exchange wil lanceren, maar nu hebben we tenminste een idee van wat het bedrijf samen met zijn eerder aangekondigde hardware wallet aan het bouwen is.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC