Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Jack Dorsey bevestigt dat Square een Bitcoin wallet aan het bouwen is

Jack Dorsey, de CEO van Square, heeft vandaag via Twitter (waar hij trouwens ook CEO van is) bevestigd dat zijn bedrijf van plan is een Bitcoin-hardwarewallet te bouwen.


Square gaat een Bitcoin wallet bouwen

Jesse Dorogusker, hoofd van de productontwikkeling van Square, tweette als eerste dat het bedrijf “heeft besloten een hardware-wallet te bouwen om de bewaring van Bitcoin meer mainstream te maken. Dorsey retweette het en voegde eraan toe: “We doen het.”

Dorsey had vorige maand gezegd dat het bedrijf “overwoog” een Bitcoin-wallet te bouwen en vandaag blijkt dat Square het dus echt gaat doen.


Een serieuze concurrent van Ledger en Trezor

Bitcoin hardware wallets, ook wel bekend als cold wallets (omdat ze niet verbonden zijn met het internet), werken als een USB-stick maar dan eentje waar je alleen cryptocurrencies op kan slaan. Mensen kopen deze hardwarewallets omdat ze veel veiliger zijn en niet gehackt kunnen worden. Ledger en Trezor zijn de twee bekendste makers van hardware wallets, dus Square heeft al serieuze concurrentie.

Ondanks dat Ledger en Trezor dus gevestigde namen zijn in de cryptowereld moeten ze zeker rekening gaan houden met Square. Hoewel het bekend staat om zijn betalingssoftware heeft Square ook al zijn eigen strak ontworpen terminals en chiplezers geproduceerd.


Toewijding aan Bitcoin

Jack Dorsey heeft al verschillende keren zijn toewijding aan Bitcoin laten zien. Zo verscheen de CEO op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami en heeft het bedrijf heeft meer dan 8.000 BTC ($262 miljoen) gekocht voor op zijn balans.

Square gelooft dat cryptocurrency een instrument is die ervoor kan zorgen mensen over de hele wereld makkelijk gebruik kunnen maken van een wereldwijd monetair systeem. Het is eerlijker en veiliger dan het financiële systeem die we nu hebben. Met de hardware wallet wordt dit alleen nog maar makkelijker en veiliger.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten