hacker
Ethereum

Staat PlusToken op het punt om $105 miljoen aan Ether te dumpen?

DeEthereum prijs stond op 19 december onder flinke verkoop druk toen een grote transactie in verband met het PlusToken ponzi plan handelaren bezorgd maakte.


Gigantische transactie maakt traders bearish

Whale alert meldde dat er een transactie van 789.525 Ether plaatsvond. Deze transactie was meer $105.1 miljoen waard en vond plaats tussen een bekende PlusToken Wallet en een onbekende ontvanger.

PlusToken haalde, net voordat de scam ineen zakte, een piek van bijna 350 dollar. Echter, het staat nu bekend als één van ‘s werelds grootste oplichtingszaken. De Chinese bazen ontvingen naar schatting $3 miljard dollar aan Bitcoin en Ethereum van onbewuste investeerders die de PlusToken munten kochten.

Ondanks de verschillende arrestatie hebben latere activiteiten aangetoond dat er nog steeds een of meer personen toegang hebben tot de wallets van het de scheme.

Analist Alex Krueger waarschuwde, na het opmerken van de enorme Ethereum transactie, dat de gevolgen voor de Ethereum prijs ernstig zouden kunnen zijn. “Let goed op” vertelde hij zijn Twitter volgers.


Vermoedens rondom de Bitcoin prijs

Onlangs werden er al een hoop vermoedens geuit over de mogelijke impact van PlusToken op de Bitcoin prijs. Onderzoeksbureau Chainalysis dat oplichters over-the-counter off-ramps gebruiken om de Bitcoins massaal te verkopen. Dit is een belangrijke reden waarom de prijs daalt. Er werd in het bijzonder gekeken naar het over-the-counter aanbod van Huobi. Huobi werd gezien als een potentiële locatie voor de illegale transacties.

“Helaas is het niet mogelijk om onderscheid te maken tussen transacties die gedaan zijn door OTC makelaars in het bezit van PlusToken fondsen en alle andere transacties die worden uitgevoerd op Huobi. Hierdoor kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de uitbetalingen van PlusToken de prijs van Bitcoin hebben doen dalen”, aldus het rapport.

Chainanalysis concludeerde:

“We kunnen echter wel stellen dat die uitbetalingen verhoogde volatiliteit in de prijs van Bitcoin veroorzaken. Bovendien komt dit aanzienlijk overeen met de prijsdalingen van Bitcoin.”

Een vertegenwoordiger van Huobi heeft gezegd dat de de situatie op het moment onderzocht wordt. Echter is er nog geen officiële reactie of uitspraak van Huobi.


Ethereum heeft grote problemen

De BTC prijs en de ETH prijs zijn de afgelopen weken aanzienlijk gedaald. Ether heeft te maken met grote problemen met haar netwerk. Trage vooruitgang en controversiële beslissingen van Ethereum ontwikkelaars beginnen hun tol te eisen.

Deze week stonden critici op tegen een beslissing om binnen een maand een tweede fork op Ethereum uit te voeren. Hierover zeiden ze dat het ging om desillusie nodes. Deze zouden gemakkelijk uit het netwerk verwijderd kunnen worden.

“Wanneer je gedecentraliseerde netwerk om de 3 weken naar een non-emergency scheme van één fork gaat, dan heb je het absurde bereikt.” ,aldus Udi Wertheimer, een bitcoin verslaggever.

Wertheimer concludeerde het volgende:

Ze zijn over hun hoogtepunt heen. Er is echt geen excuus en mensen zouden erover moeten praten. “