Blockchain

Staatsfonds van Abu Dhabi gaat in cryptocurrency ecosysteem investeren

Het Mubadala Investment Capital fonds, uit Abu Dhabi, wil in de toekomst gaan investeren in cryptocurrencies.


Grote investering

Khaldoon al-Mubarak, de CEO van Mubadala Investment Capital, was positief over cryptocurrencies tijdens zijn interview met CNBC. Hij gaf aan dat het fonds geld gaat stoppen in het crypto ecosysteem. Hierin zijn de blockchain technologie en energieverbruik voor hen de meest interessante gebieden.

”Vanuit ons perspectief denk ik dat we naar het ecosysteem rondom crypto kijken. Ik denk dat we in dat ecosysteem gaan investeren. De investering kan zijn in de blockchaintechnologie, energieverbruik, etc.”

De uitspraken van Al-Mubarak zijn heel positief te noemen. Het fonds dat hij vertegenwoordigd is namelijk enorm rijk. Mubadala Investment Capital, dat banden heeft met kroonprins Mohamed bin Zayed, beheerd namelijk $243 miljard aan vermogen.


Regelgeving in de Verenigde Arabische Emiraten

De baas van Mubadala, die ook de voetbalclub Manchester City bezit, zegt niet te twijfelen over de legitimiteit van cryptocurerncies. Hij zegt dat de technologie erg goed is. Hij wijst op de snelle groei van de industrie die in slechts een paar jaar tijd is gegroeid van $250 miljard naar $3 biljoen.

”Veel mensen zijn sceptisch. Ik val niet in die categorie. Ik neem crypto valuta serieus”.

Al-Mubarak heeft echter gezegd dat de investering nog niet definitief is. Dit heeft te maken met de regelgeving in de VAE.Hij is van mening dat deze regelgevende omgeving zal moeten evolueren. Op zo’n manier kan kunnen cryptocurrencies “iets nieuws” worden, een nieuwe activaklasse.

De Centrale Bank van de VAE moet cryptocurrencies nog reguleren en verklaarde eerder dat zij de nieuwe activaklasse niet erkende. Voorlopig blijft de Emirati-dirham het enige aanvaardbare wettige betaalmiddel in het land.