Nieuws, Stablecoin, Trending

Stablecoin Tether slechts voor 74% gedekt door fiat-currency

Het bedrijf achter de stablecoin Tether (USDT) heeft slechts voldoende contant om ongeveer 3 kwart van zijn aanbog te ondersteunen. Toch blijft dit aanbod steeds verder stijgen zonder dat deze contanten 1 op 1 meestijgen.


Juridisch proces

In een lopend juridisch proces waar ook de procureur-generaal van New York bij aanwezig is, werd door het advocatenbureau Morgan Lewis vermeld dat Tether USD slechts 74% van hun munt-aanbod kan dekken.

Eerder had Tether beloofd dat het een volledige fiat-ondersteuning zou hebben. Dit blijkt hiermee niet te kloppen. Onlangs verwijderde het bedrijf deze statement die op de website stond.

Het juridisch proces loopt nadat er beweert is dat de cryptocurrency exchange Bitfinex reserves van Tether heeft gebruikt om verliezen te dekken. Volgens het bedrijf zijn de beweringen die zijn gemaakt onjuist en onvoldoende beargumenteert. Toch benadrukken deze beweringen de problemen die beide bedrijven ondervinden met betrekking tot de activiteiten die zij uitvoeren.


Geen problemen

Toch ziet het advocatenbureau niet direct problemen met de huidige reserveratio van Tether. De 74% zal normaliter voldoende moeten zijn om door te kunnen gaan met de bedrijfsactiviteiten. Zo gebruiken banken een vergelijkbaar model. Zo heeft vrijwel geen enkele bank meer liquide middelen dan een klein percentage van het geld van hun klanten.