Tether
Nieuws, Stablecoin

Tether reageert op claims dat reserves zijn gebruikt om $850 miljoen verlies van Bitfinex te dekken

Tether, de stablecoin-exploitant, heeft gereageerd op de beschuldigingen dat hun geld is gebruikt om een verlies van $850 miljoen te dekken bij crypto-exchange Bitfinex. Volgens hen zitten deze beschuldigen vol met valse beweringen.


Overtreden van wet van New York

Volgens de hoogste aanklager van de staat, Letitia James, overtreden Tether, Bitfinex en hun aanverwante entiteiten de wet van New York. Volgens James hebben beide partijen activiteiten uitgevoerd waarmee zij crypto-investeerders in New York hebben kunnen bedriegen. Zo zou Bitfinex voor honderden miljoenen aan dollars van de reserves van Tether hebben geleend om hun verliezen te verbergen. Ook zou Bitfinex hebben geprobeerd om te verbergen dat ze hun klantopnames niet meer konden uitbetalen.


Valse beweringen

Nu hebben Tether en Bitfinex een gezamenlijke verklaring uitgebracht. Zo zou de aanklacht vol valse beweringen zitten. De verklaring luidt als volgt:

“De rechterlijke aanklachten zijn onterecht en zitten vol met valse beweringen, waaronder een bewering dat Crypto Capital een verlies van $850 miljoen heeft gemaakt. Dit klopt niet, integendeel, wij hebben vernomen dat deze bedragen van Crypto Capital niet verloren zijn gegaan, maar feitelijk in beslag zijn genomen en worden veiliggesteld.
Wij zijn actief bezig geweest om onze rechten en rechtsmiddelen uit te oefenen en hebben het gezamenlijke doel om die fondsen vrij te krijgen.”

De verklaring voegt hier nog verder aan toe dat het lijkt dat de aanklagers de bedrijven willen ondermijnen om de fondsen vrij te krijgen. Dit is meteen een waarschuwing, want mocht dit geld te lang of niet (meer) vrij komen, dan zou dat ten koste van hun klanten gaan.


Financieel sterk

Verder laten de bedrijven weten dat zowel Bitfinex als Tether financieel sterk staan. Hiernaast doen beide bedrijven er alles aan om te strijden tegen dit soort valse claims. Beide bedrijven zijn naar verluidt sterke voorstander van wetshandhaving.