Binance USD, BUSD
Exchange, Stablecoin

Stablecoin van Binance verliest 2 miljard dollar aan market cap

De stablecoin van Binance is begonnen aan een serieuze daling, nadat bekend werd dat het beursplatform de boekhouding niet helemaal op orde had. Op woensdag viel de supply van de BUSD stablecoin terug naar 15,4 miljard dollar, waar deze begin december nog een market cap van 22 miljard dollar had.

Wat is er aan de hand?

Binance beheert de reserves van de stablecoin in de zogenoemde ‘Binance 8’ cold wallet. Niet lang geleden bleek echter dat er in deze wallet ook tegoeden van gebruikers zitten. Een vertegenwoordiger van Binance gaf aan dat het om een foutje gaat en dat het beursplatform inmiddels bezig is om dat te herstellen. Het is echter weinig hoopgevend dat er een externe partij voor nodig was om het grote Binance hierop te wijzen.

Coingecko busd supply

Er is op dit moment nog niets zeker en bewezen, maar dit lijkt enigszins op de praktijken van FTX. Waarschijnlijk wel op kleinere schaal, maar het feit dat de tegoeden van klanten in dezelfde wallet zitten als de reserves van het beursplatform is een slechte zaak. Mede om die reden ontstonden er zorgen over het beursplatform, die veel mensen ertoe bewoog om hun assets van het platform af te halen, met de behoorlijke daling van de market cap als gevolg.

De BUSD stablecoin van Binance

Opvallend feit over de BUSD stablecoin van Binance is dat het beursplatform deze niet zelf uitgeeft. Het is namelijk een stablecoin van het in New York gevestigde Paxos Trust. Die hebben vervolgens de BUSD stablecoin onder het merk van Binance uitgegeven. De stablecoin zelf is gedekt door cash en Amerikaanse staatsobligaties. Handelaren op het platform gebruiken de stablecoin als een manier om even uit de markt te stappen en aan de zijlijn te wachten op een beter moment om weer in te kopen.

Eerder deze maand ontdekte ChainArgos echter dat Binance sjoemelde met de reserves van de stablecoin. Binance erkende dat er ‘per ongeluk’ dingen misgingen en dat de boel nu hersteld wordt. Het is te hopen dat het, zoals Binance zegt, gaat om een storm in een glas water, want het omvallen van Binance is iets wat de industrie er nu even niet bij kan hebben.

Stablecoin nieuws

Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Tether kent vliegende start op TON blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?