Standard chartered
Ethereum

Standard Chartered verwacht deze week goedkeuring SEC voor spot Ethereum ETF

Bankengroep Standard Chartered, een financiële reus met meer dan $800 miljard aan beheerd vermogen, heeft aangekondigd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar verwachting voor 24 mei goedkeuring zal geven voor spot Ether exchange-traded funds (ETFs).

Aanstaande deadlines

De eerste deadlines voor spot Ether ETFs naderen snel. De definitieve deadline voor de VanEck ETF-aanvraag is 23 mei, gevolgd door de ARK Invest en 21Shares deadline op 24 mei. Deze deadlines markeren belangrijke momenten voor de goedkeuring van de ETFs, waar beleggers met spanning op wachten.

Veranderende vooruitzichten

Standard Chartered heeft zijn verwachtingen omtrent de goedkeuring van spot Ether ETFs aangepast. Slechts een maand geleden achtte de bank de kans op goedkeuring in mei nog onwaarschijnlijk. Geoff Kendrick, hoofd FX en digitaal vermogensonderzoek bij Standard Chartered, heeft nu echter aangegeven dat zij “80% tot 90%” zeker zijn dat de SEC deze week de spot Ether ETFs zal goedkeuren.

Kendrick voorspelt dat de marktinstromen in de spot Ether ETFs in hun eerste jaar tussen de 2,39 en 9,15 miljoen Ether kunnen bedragen, wat neerkomt op ongeveer $15 miljard tot $45 miljard. Hij vergelijkt deze schattingen met die van spot Bitcoin ETFs en verwacht dat Ether een vergelijkbare groei zal doormaken, met een prijs van ongeveer $8.000 tegen het einde van deze cyclus.

Ook Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft de kans op goedkeuring verhoogd van 25% naar 75% in aanloop naar de definitieve deadline. Daarnaast heeft Fidelity al een gewijzigd voorstel ingediend na het verzoek van de SEC, waarin wordt verklaard dat de Ether onder hun beheer in de ETF niet zal worden ingezet.

Ether koersstijging

Te midden van de toenemende kans op goedkeuring door de SEC van een spot Ether ETF, steeg de op een na grootste cryptomunt met dubbele cijfers en bereikte een nieuw lokaal hoogtepunt van meer dan $3.800.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt