Starbucks & Microsoft werken samen aan blockchain koffie-tracking platform

De welbekende koffieketen Starbucks gaat de Azure Blockchain-service van de technologie-reus Microsoft gebruiken om koffieproducten te volgen.


Bean-to-Cup

Het initiatief van Starbucks, genaamd ‘Bean-to-cup’ is in 2018 in het leven geroepen. Destijds liet het bedrijf weten dat het met boeren in Colombia, Costa Rica en Rwanda samen zou gaan werken om een op de blockchain-gebaseerd systeem te bouwen. Met dit systeem moet het mogelijk worden om koffie te volgen. Hierdoor wordt het voor de klanten van Starbucks mogelijk om de productie van hun kopje koffie bij te houden. Het bedrijf wordt hierdoor een stuk transparanter. Als de pilot hiervan is voltooid is het bedrijf van plan om de resultaten te verspreiden.


Gezamenlijke initiatieven

De bedrijven werken samen in meerdere initiatieven. Zo doen ze momenteel onderzoek naar het verbinden van Internet-of-Things (IoT)-apparatuur op verschillende café-locaties. Ook de bestel-service door middel van een drive-thru wordt onderzocht. Mogelijk dat hier mogelijkheden zitten.


Azure Blockchain Service

Afgelopen week werd bekend dat de Azure Blockchain Service van Microsoft voor iedereen beschikbaar werd. Met deze blockchain service kunnen bedrijven op eenvoudige wijze een blockchain-netwerk aanmaken en beheren. Het platform wordt al ondersteund door het op Ethereum-gebaseerde platform Quorum, dat is ontwikkeld door JPMorgan Chase. Verwacht wordt dat grote bedrijven de nieuwe service snel zullen gaan gebruiken.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken