Blockchain

Startup weet middels ‘s werelds eerste blockchain-IPO $1.5 miljoen binnen te halen

De startup Greyp heeft meer dan $1.5 miljoen (€1.4 miljoen) opgehaald bij investeerders in een primeur. Zo heeft deze startup ‘s werelds eerste blockchain-gebaseerde initiële openbare aanbieding (IPO) gelanceerd. De blockchain-technologe lijkt steeds betere grip te krijgen.


T-Mobile en Porsche

Grote namen ondersteunen de startup. Het bedrijf Neufund is een op de blockchain-gebaseerd fondsenwervingsplatform dat is gevestigd in Berlijn. Naar verluidt heeft deze partij de IPO gehost. Hier zijn grote namen naartoe gekomen, waaronder T-Mobile en Porsche. Zij ondersteunen de nieuwe startup Greyp. In totaal hebben meer dan 1.000 investeerders een bedrag ingelegd, van minimaal €110 ($122).

Zowel Neufund als Greyp zijn dan ook erg enthousiast. Volgens hen kunnen particuliere bedrijven effectief gebruik maken van blockchain-IPO’s terwijl ze de toetredingsdrempel voor particuliere beleggers juist verlagen. Dat er nu meer particuliere bedrijven de markt in stappen is dus een goed teken.


Nuttige toepassingen blockchain

De komst van de blockchain-technologie schijnt een goede komst geweest te zijn. Zo zijn diverse commentatoren die hebben beweerd dat de technologie nuttige toepassingen kan vinden in verschillende aspecten in de wereld. Ook biedt de technologie grote voordelen met zich mee, waaronder veiligheid.

Zelfs in gebieden waar anti-cryptocurrency wetten actief zijn, wordt de achterliggende technologie vaak uitgebreid getest. Een voorbeeld hiervan is China of India. Beide landen verkiezen de blockchain boven crypto.


Cryptopedia

Onlangs heeft Gate.io zijn al langer geplande Cryptopedia gelanceerd. Dit platform biedt een zoekfunctie waarmee eenvoudig toegang wordt gegeven tot vrijwel alle blockchain-gerelateerde technologieën, inzichten en termen. Deze kennis wordt vervolgens aangevuld en verbeterd door gebruikers van het platform. Wil je hier meer over weten? Check dan even dit artikel!