Bitcoin

Steeds meer interesse in Bitcoin vanuit traditionele handelaren

Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek blijkt dat senior handelaren van mening zijn dat grote bedrijven geïnteresseerd zouden zijn om van de recente crypto-duik te profiteren. Bitcoin (BTC) zou dan het meest interessant zijn.


Crypto Onderzoek

Het rapport, genaamd ‘Adoption of Digital Asset Trading’, is gepubliceerd door het management intelligence platform Acuiti. Uit het rapport blijkt dat er circa 100 locaties open zijn waar cryptocurrencies kunnen worden verhandeld voor institutionele ondernemingen.

Ook blijkt dat dienstverleners aan de verkoopzijde een grotere acceptatie van digitale activa hebben (namelijk 26%) dan bij traditionele handelsondernemingen (namelijk 17%).

Van de onderzochte crypto-handelsondernemingen, wordt aangegeven dat er een groeiende interesse is in Bitcoin-derivaten. Circa 57% van de traditionele handelsbedrijven heeft inmiddels in Bitcoin (BTC) gehandeld, terwijl 29% van dezelfde bedrijven ook in Ethereum (ETH)-derivaten heeft gehandeld.

Alhoewel Ripple’s XRP-token als achtste wordt geplaatst in deze ranglijst, stond het handelspaar XRP / USD op de vijfde plaats in de ranglijst voor het favoriete cryptocurrency handelspaar bij institutionele bedrijven. Overwegingen voor institutionele bedrijven zijn onder andere de liquiditeit van een project of munt, de volatiliteit van een project of munt en arbitragemogelijkheden van een project of munt.


Nog enkele zorgen

Toch zijn er nog een aantal zorgen bij institutionele klanten, waardoor op dit moment minder snel in crypto wordt geïnvesteerd. Een van deze zorgen zijn de beveiligingskwetsbaarheden van exchanges en de angst voor hacks. Ook is er een angst voor reputatieschade. Alhoewel blijkt dat de adoptiegraad van cryptocurrency zich nog steeds op een laag niveau bevindt, toont het onderzoek wel aan dat er veel potentie zit voor de toekomst. Van de onderzochte traditionele handelsondernemingen, gaf 97% aan om te overwegen om binnen 2 in digitale activa te handelen.


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?