Nieuws, Trending

Stellar lanceert Crypto exchange met 0 procent fee

Stellar heeft haar gedecentraliseerde cryptocurrency exchange op vrijdag 28 september gelanceerd. Bij het handelen op de exchange genaamd StellarX betalen de gebruikers geen fee.

Wat is StellarX?

De crypto exchange, die in juli dit jaar werd aangekondigd, is gebaseerd op het Stellar netwerk. Stellar is een open source protocol voor crypto naar fiat overdrachten. De eigen cryptomunt van Stellar genaamd XLM is de op 5 na grootste cryptocurrency ter wereld met een marktwaarde van $4,9 miljard dollar. StellarX staat gebruikers toe om Amerikaanse dollars rechtstreeks naar een bankrekening te storten. Daarnaast toont de nieuwe exchange er voor dat crypto tokens voor verschillende valuta’s zoals:
  • Euro
  • Chinese yuan
  • Honkong dollar
  • Britse pond
  • Meer.
Hiermee positioneert StellarX zich direct als een grote crypto exchange met veel toegevoegde waarde.   stellarx

Stellar garandeert dat er geen fees toegevoegd worden

In de blogpost laat Stellar ook haar plannen om andere soorten activa toe te voegen aan de exchange. Hierbij kun je denken aan obligaties, aandelen, grondstoffen en onroerend goed. StellarX vergelijkt zichzelf met Robinhood, een Amerikaans handelsplatform die sinds februari ook bezig is met het aanbieden van cryptocurency handel zonder fees. Stellar laat dan ook weten dat het haar gebruikers niks kost om te handelen op de exchange.