Newsbit

Stellar lumens

Stellar netwerk stopte voor 2 uur met bevestigen transacties

Stellar lumens

Blockchain netwerk Stellar (XLM) stopte gisteren, 15 mei, voor twee uur met het bevestigen van transacties. Waarom? Lees verder.


De reden van de storing

het Stellar netwerk is woensdag voor 110 minuten volledig offline gegaan. De oorzaak hiervoor lijkt een massale offline gang van de Stellar Development Foundation nodes (SDF) te zijn.

Omdat de SDF nodes de belangrijkste nodes zijn in het Stellar netwerk, slaagden andere deelnemers er niet in consensus te vinden voor blokken. Hierdoor werden er geen transacties gevalideerd totdat de ontwikkelaars het probleem hadden opgelost.

“Ik hoop dat we na deze gebeurtenis een echte discussie krijgen over de decentralisatie en over de strategieën om deze decentralisatie te bereiken,” zei de Reddit gebruiker ‘Cryptobrant’.

“Hoe meer het netwerk groeit en hoe meer nieuwkomers dezelfde nodes vertrouwen, hoe moeilijker het wordt om decentralisatie te bereiken” voegde hij eraan toe.

Volgens de reddit gebruiker duidt het dus een probleem aan die moet worden opgelost. Crypto’s zijn bedoelt om centralisatie tegen te gaan, maar dat komt steeds meer in het gedrang.


XLM koers stijgt, maar er blijft kritiek

Rond de tijd van de storing zag XLM enorm veel volatiliteit. Echter, na het herstellen van het probleem, vloog de koers enorm omhoog. De Stellar prijs steeg in 24 uur tijd met meer dan 23 procent. Op het moment is 1 XLM token $0,135 dollar waard.

Toch heerst er niet alleen maar positiviteit. Stellar is niet ontkomen aan kritiek in de cryptowereld. Voormalig Blockchain medewerker Tim Swanson vertelt het volgende:

“Wat er feitelijk gebeurde, was dat een kritieke massa nodes uitviel, wat een trapsgewijze storing veroorzaakte en dus ging het hele netwerk naar beneden, maar omdat het niet vaak wordt gebruikt, merkten maar weinig mensen het op”.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top