Altcoin,

Stellar (XLM) gaat inflatiefunctie verwijderen

Cryptocurrency protocol Stellar (XLM) heeft gisteren aangekondigd dat het van plan is de inflatiefunctie te gaan verwijderen. Dit zal gebeuren in de aankomende update. In de blogpost schrijft de Stellar Foundation dat de ontwikkelaars de inflatiefunctie willen verwijderen omdat die volgens hen weinig functionaliteit biedt.


Het is een goed idee om het inflatiemechanisme uit te schakelen

In de blogpost wordt geschreven dat de nieuwe versie van het Stellar protocol, versie 12, de inflatiefunctie niet meer zal moeten bevatten. Om overeenstemming te bereiken vraagt het bedrijf aan de community of ze het eens zijn met de beslissing. Het bedrijf moedigt de validators aan om te stemmen over het probleem.

Na het luisteren naar wat iedereen te zeggen had en de voor- en nadelen afgewogen, is dit de stelling die de Stellar foundation aan de validators vraagt te overwegen: Het is een goed idee om het huidige inflatiemechanisme uit te schakelen.”

“We hebben een wijziging in versie 12 van de Stellar-core doorgevoerd die precies dat zou doen, en we moedigen validators aan om te stemmen om het te accepteren. “

Netwerkvalidators hebben tot 28 oktober om de nieuwe versie 12 te installeren, waarna ontwikkelaars de resultaten zullen analyseren.


Wat is de inflatie functie?

Het Stellar-netwerk heeft een ingebouwd inflatiemechanisme. Nieuwe tokens worden elk jaar met 1% aan het netwerk toegevoegd. Elke week verdeelt het protocol deze XLM-tokens naar elke account die meer dan 0,05% van de “stemmen” ontvangt van andere accounts in het netwerk met een saldo van ten minste 100 XLM.

Stellar gebruikte de inflatie functie om projecten extra geld te laten verdienen. Echter, het inflatie plan blijkt niet echt een succes te zijn. De foundation vertelt:

“Vijf jaar en enkele miljoenen accounts later, is het duidelijk dat inflatie het doel niet dient. In plaats van inflatie te sturen naar projecten die op Stellar voortbouwen, sluit het merendeel van de gebruikers zich bij pools aan om die inflatie voor zichzelf te claimen. “

Mocht het voorstel om de inflatie te verwijderen mislukken, zal het bedrijf het opnieuw proberen toe te voegen in versie 13 van het Stellar-protocol.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)