Prijsanalyse

Stellar (XLM) prijsanalyse 3 december 2020

Vandaag analyseert onze crypto analist de XLM grafieken en vertelt hij wat je deze week kunt verwachten van Stellar.


Stellar (XLM) week-grafiek

XLM heeft twee geweldige weken achter de rug waarbij drie weerstandsniveaus zijn gebroken en de munt een prachtige winsten heeft behaald. Is het tijd om op adem te komen of schiet de koers opnieuw door het dak? In deze prijsanalyse bekijken we het op diverse timeframes.

XLM weekly – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij de cryptocurrency exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Stellar (XLM) 6-uurs grafiek

We schakelen in deze analyse direct naar de 6-uurs grafiek, want op de 1d en 12-uurs grafiek is te weinig informatie te vinden.

Aan de bovenkant van de candles zie je een mooie trendlijn die als weerstand functioneert. Tevens zien we geen diepe low wat kan duiden dat er momenteel compressie wordt opgebouwd voor een move.

We zien ook dat het handelsvolume drastisch is gedaald ten opzichte van vorige week. Dit kan overeenkomen met de eventuele compressie die opgebouwd wordt. In een triangle is het afnemen van volume een goed teken. Let wel, het is nog geen overduidelijke triangle.

Als we de rsi en lbr bekijken dan zitten beide indicatoren op een punt dat mocht er een cross-over gaat plaatsvinden dit op een prachtig punt gebeurt en de koers wel eens verder omhoog kan schieten. Op de macd neemt het bearish momentum langzaam af.

XLM 6h – Bron: Tradingview

Stellar (XLM) 2-uurs grafiek

Op deze grafiek zien we dat de Stellar koers in een zijwaartse beweging zit waarbij de ema100 constant voor ondersteuning heeft gezorgd. De ema55 daarentegen zorgde voor weerstand en daalt momenteel.

Op de indicatoren zien we ook een zijwaartse beweging waarbij ze alle drie onder het midden bewegen. De bears hebben hier een heel klein voordeel op de indicatoren. Deze zijwaartse range is de range die we vandaag/ morgen in de gaten moeten gaan houden.

XLM weekly – Bron: Tradingview

Conclusie

Het lijkt erop dat XLM wel hoger wil maar onze analist vertelt dat de grafieken niet heel veel duidelijkheid bieden of die stijging er daadwerkelijkheid gaat komen.

Om een stijging mee te maken zou de koers op de lagere timeframes (1h – 4h) boven de range moeten sluiten. Het zou nog mooier zijn als het boven de highs sluit die rood omcirkeld zijn in de grafiek.

Het zou echter ook zo maar kunnen dat er op de higher timeframes een bull flag gaat vormen waardoor de Stellar koers kan gaan zakken naar de 12h golden pocket tussen de $0.11615 –$0.12474.